Görüş Bildir
Haberler
İş Arayanlara En Kötü 10 Tavsiye

İş Arayanlara En Kötü 10 Tavsiye

Manoux
09.06.2014 - 11:28 Son Güncelleme: 09.06.2014 - 11:34

İş başvurularıyla ilgili her okuduğunuz öneriye inanmayın.

İnternet sitelerinde iş başvurularında dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili pek çok makale yayınlanıyor. Gerek haber sitelerinde gerek blog sayfalarında hem Türkçe hem de İngilizce pek çok yazı bulmak mümkün. Ancak bu bilgilerin çoğu maalesef sizi başarıya götürecek ipuçlarını taşımıyor. İşte dikkat etmeniz gereken en kötü 10 öneri.

1- Özet yapmayın

Özgeçmişinizin başına kariyer hedefinizi ya da özet bölümü eklemeniz pek çok makalenin iddia ettiğinin aksine gereksiz değildir. CV’nizi okuyan kişiye sizin ne yaptığınızı ve yapmak istediğinizi bildiğinizi gösterir. Ayrıca iyi bir özet yazı yazma beceriniz konusunda fikir verebilir.

2- Herşeyi anlatın

Müstakbel işvereninizin sizin hakkınızda herşeyi bilmek istediği efsanesini unutun. Moder bir özgeçmiş en fazla iki dosya kağıdını geçmemelidir. Uzun iş tecrübenizi iyi bir şekilde özetlemek sizin becerinizi de gösterir.

3- Kurumsal bir dil kullanın

“Çok aşamalı eğitim aşamalarında gruplar arası takımların hedeflerinin realize edilmesi” gibi cümleler, okuyan kişide sizin ne kadar profesyonel olduğunuzu değil ne kadar kendini beğenmiş biri olduğunuz izlenimini yaratır. Bu tür cümlelerden kaçının.

4- İş telefonunu asla cevapsız bırakmayın ertelemeyin

Kötü bir iş önerisi de şudur: “Duşta da olsanız kardeşinizin düğününde de iş görüşmesi için sizi ararlarsa asla meşgul olduğunuzu söylemeyin”. Gerçekten meşgul olduğunuzda yapacağınız en iyi şey iki tarafında uygun olacağı belli bir gün ve saat için randevulaşmaktır. Unutmayın sizinde bir hayatınız var ve henüz girmediğiniz bir iş için onu mahvetmeye kimsenin hakkı yok.

5- Para konuşmayın

İkinci görüşmede mutlaka para beklentinizden bahsedin. İşvereniniz kararını verirken sizin emeğiniz karşılığında ne kadar para kazanacağını ve karşılığında size ne kadar ödemesi gerektiğini bilsin.

6- Özgeçmişinizi sadece iş ilanına gönderin

Başarılı iş arayanlar sadece ilanlara başvurmazlar. Sonuç almak için arkadaşlarınızı, Linkedin gibi profesyonel siteleri ve hedeflediğiniz sektörde size kontak bulabilecek çevrenizi kullanmalısınız.

7- Asla kâğıt özgeçmiş göndermeyin

Internet çağında e-posta yerine normal postayla gönderilen özgeçmişler çöpe gidiyor sanıyorsanız bir daha düşünün. Gönderdiğiniz e-postanın spam filtresine takılması ya da aynı gün e-postayla 200 iş başvurusunu bir çalışan tarafından okunmadan silinmesi daha yüksek olasılık.

8- Sizi aramalarını bekleyin

Özgeçmişinizi gönderdikten sonra kurumların sizi aramalarını sonsuza kadar bekleyemezsiniz. Özgeçmişiniz yüzlercesiyle birlikte yatıyor olabilir, onu harekete geçirmek size kalmış. Telefon edin ve iş bşvurunuzun akıbetini öğrenin.

9- Her şeyi verin

Özgeçmişinizi, başvuru mektubunuzu, telefon ve birebir görüşmeler için zamanınızı verin. Ama ortak bir yola girdiğinize inana kadar referanslarınızın listesini vermeyin. Genel müdürle görüşmek ümidiyle sayısız test ve görüşmeye girmek için de vaktinizi kaybeteyin. ikinci görüşmeden sonra sizi işe alacak kişiyle hala görüşemiyorsanız vakit kaybetmeyin.

10- Özgeçmişinizi heryere gönderin

İş verenler işe alacakları çalışanları tek kaynaktan aramazlar. Çaldıkları her kapının ardından sizin çıkmanız sizin adınıza çok da iyi bir işaret değildir. İş dünyasında bu sizi fazlasıyla kolay erişilebilir, değersiz ve iş bulmak için umutsuz bir çalışan durumuna düşürebilir.

Kaynak: http://www.unimetre.com/is-arayanlara...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0