Görüş Bildir
Haberler
İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi…

İrmik Helvası Nasıl Yapılır? İşte Tam Ölçülü İrmik Helvası Tarifi…

Şebnem Sucu
30.08.2021 - 09:13

Yediden yetmişe herkeste hayranlık uyandıran irmik helvası; un, şeker, yağ gibi hemen hemen her evde bulunan malzemelerle yapılıyor. Kolay gibi görünmesine rağmen kıvamını tutturması bir o kadar zor olan irmik helvası, tatlı krizlerinizi sonlandırmanızı ve enerji toplamınıza yardımcı olan lezzetli tatlıların başında geliyor. Peki, irmik helvası nasıl yapılır? İşte tam ölçülü irmik helvası tarifi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

İrmik helvası, günün sonunda hafif bir tatlı yemek isteyenler için en uygun tatlılar arasında yer alıyor. Türk mutfağında ayrı bir öneme sahip olan irmik helvası, doğumda, düğünde, dernekte her yerde karşımıza çıkabiliyor. Soğuk ya da sıcak tüketilebilen bu harika lezzet aynı zamanda tahinli, dondurmalı, fıstıklı, tarçınlı gibi birçok seçenek ile servis edilebiliyor. İşte tam ölçülü irmik helvası yapımına dair merak edilen tüm ayrıntılara bu başlık altından ulaşabilirsiniz…

İRMİK HELVASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

- 2 su bardağı irmik

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1,5 su bardağı şeker 

-  su bardağı su

TAM ÖLÇÜLÜ İRMİK HELVASI YAPIMI

1. Uygun bir tencerenin içerisine dolu dolu 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve 2 su bardağı irmiği ilave edin. Orta büyüklükteki ocakta, orta ateşe 2-3 dakika devamlı karıştırarak kavurun.

2. 3 dakikanın ardından ocağınızı kısık ataşe alarak bir 3 dakika daha kısık ateşte kavurmaya devam edin. Bu esnada İrmiğinizin renginde değişim meydana gelecektir.

3. Ortalama 6 dakikanın ardından 1,5 su bardağı şekeri ilave edin ve 4 dakika kadar iyice kavurun. Dilerseniz şeker miktarınızı azaltabilirsiniz.

4. Kavurma esnasında elinizin hızlı olması gerekiyor. Tatlınızın rengi kısa sürede dönecektir, bu nedenle irmiği yakmamaya devamlı kavurmaya dikkat edin.

5. Verdiğimiz sürelerde pişirilen irmik helvasının rengi biraz koyu olabilir eğer fazla kavrulmuş halini sevmiyorsanız daha az kavurarak açık renkte bir irmik helvası elde edebilirsiniz.

6. Toplam kavurma süresi 10 dakikaya ulaştığında ise altını kısarak2 su bardağı suyu ilave edebilirsiniz. (Sıçrama gibi tehlikelere karşı dikkatli olmanızda fayda var.)

7. Suyu eklediğinizde hızlı bir şekilde kaynamaya başlayacak. Hafif sulu ve akışkan bir kıvamda iken ocağın altını kapatarak dinlemeye bırakabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
4
3
2
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın