Görüş Bildir
Haberler
Irkçılığı Dram Türünden Sıyırıp Bir Korku Hikayesine Uyarlayan Film: Get Out

Irkçılığı Dram Türünden Sıyırıp Bir Korku Hikayesine Uyarlayan Film: Get Out

Gökhan A.
06.03.2017 - 14:07

Bu zamana kadar ırkçılığı konu edinmiş birçok filmle karşılaştık ve bu tarz filmlerin konuları sebebiyle özdeşleştiği tür de haliyle dram türü oluyor. Geçtiğimiz aylarda yayınlanan fragmanıyla bu alışageldiğimiz konuyu bambaşka bir türe uyarlayan 'Get Out' filmi bu sebeple son günlerin en çok dikkat çeken yapımlarından.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüzde dahi hala karşılaştığımız bir insanlık ayıbı olan ırkçılık konusunu korku/gizem türü çerçevesinde işleyen "Get Out" filmi için bu kulvarda bir ilk olduğu söylenebilir.

İlk gösterimini 24 Ocak günü Sundance Film Festivali'nde yapan film, film eleştirmenleri tarafından büyük bir beğeni topladı ve bu nedenle korku severlerin beklentilerini de epey arttırdı.

"Get Out" filmi; komedi türü dizi ve filmlerde oyuncu olarak boy gösteren Jordan Peele'nin ilk yönetmenlik deneyimi.

Geçmişte birkaç yapımın senaristliğini de üstlenen Jordan Peele, komedi türünden arındırılmış ilk senaryosunu bu filmle ortaya koyuyor.

"Get Out" filminin ilhamını 1975 yapımı "Stepford Kadınları" filmden aldığını söyleyen yönetmenin tek hayali uzunca bir süre daha korku türüne ait yapımlar oluşturabilmek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başrolünde "Black Mirror" dizisinin bir bölümünden tanıdığımız Daniel Kaluuya bulunuyor. Ona; Allison Williams, Catherine Keener ve Bradley Whitford gibi oyuncular eşlik ediyor.

Filmin konusuna gelecek olursak:

Chris sıradan bir siyahi gençtir. Sevgilisi Rose ile mutlu bir ilişkisi vardır. Rose bir gün Chris'i ailesinin mülküne davet eder. Avrupalı Amerikalı sevgilisinin ailesinde bir tuhaflık olduğunu sezen Chris bir süre sonra mülkte kalmakta olan siyahi kişilerin bir bir kaybolduğunu öğrenir. Bunun üzerine tuz biber olan şey ise başka bir siyahi adamın kendisine iş işten geçmeden gitmesi yönündeki uyarısı olur. Chris bir şeylerin ters gittiğini sezmeye başladığında kurtulması sandığından çok daha zor olacaktır...

Beyazperde

4.5 milyon dolar bütçeyle çekilen ve 24 Şubat'ta ABD'de vizyona giren film 33 milyon dolar hasılat elde etti. Dünya çapında ise bu rakam şimdilik 57 milyon dolar.

Korku türü düşünüldüğünde IMDb(8.3) ve Rotten Tomatoes(%99) puanları da bir hayli yüksek olan filmin ülkemizde vizyona girmesini merakla bekliyoruz.

Ülkemizdeki vizyon tarihi 21 Nisan olan "Get Out" filminin işte o aşırı merak uyandırıcı fragmanıyla baş başa bırakıyoruz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
25
13
5
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cem Yurdakan

Ben filmi izledim. Beyin yakan cinsten degil ama kurgusu muthis olmus. Sonu pek bekledigim gibi bitmedi. 10/8 verilebilecek bir film.

pezz

cj e benzio ölmez bu la

Gizem Yenikler

Irkçılık bu dünyadaki en kötü şeylerden birisidir. filmi izlemedim,izleyeceğim