Görüş Bildir
Haberler
Irkçıların Hedefi Balotelli

Irkçıların Hedefi Balotelli

Batuhan
17.04.2015 - 13:14
İçeriğin Devamı Aşağıda

Liverpool'un golcüsü Mario Balotelli, Twitter'daki ırkçıların en fazla hedef aldığı futbolcu oldu.

The Let’s Kick Racism Out of Football (Irkçılığı futbolun dışına atalım) kampanyasının Tempero adlı sosyal medya ajansına yaptırdığı ırkçılık araştırmasına göre, Premier Lig’de top koşturan futbolcular arasında Mario Balotelli en fazla ırkçı saldırıya uğrayan futbolcu.

Bu sezon boyunca 8.000 adet hakaret içeren tweet alan Balotelli, bunların 4.000 tanesinde ırkçı saldırıya uğradı. Liverpoollu futbolcuyu Arsenal’de top koşturan Danny Welbeck 1.700 ve yine Liverpoollu Daniel Sturridge 1.600’ün üzerinde ırkçı tweet ile takip etti.

Premier Lig ile alakalı hakaret içeren 134 bin tweetten 39 bini direkt olarak futbolculara resmi hesaplarına atıldı. Chelsea 20 bin, Liverpool 19 bin, Arsenal 12 bin, Manchester United ve Manchester City kulüplerinin resmi hesapları da 11 bin ırkçı saldırı içeren tweet aldı.

Araştırmaya göre 27 Ocak’taki Chelsea – Liverpool, 24 Ağustos’taki Manchester United – Sunderland ve 10 Ağustos’ta oynanan Arsenal – Manchester City karşılaşmaları en fazla ırkçı tweetin atıldığı maçlar oldu.

Kick It Out yöneticisi Roisin Wood, araştırma sonuçlarını gördükten sonra şok olduklarını belirtti ve durumu şöyle yorumladı:

“Twitterda futbolculara böyle bir saldırı olduğunun farkındaydık ama sadece bir kişiye 8.000 ırkçı saldırı olması bizi şoke etti. Bu suçu işleyenlerin çoğu genç yaştaki kullanıcılar. Kimsenin evinde oturup diğer insanlara ırkçı hakarette bulunma gibi bir hakkı olmamalı. Bu sosyal medya platformalarının bir numaralı çözmesi gereken sorun.”

AMKSPOR

Kaynak: http://amkspor.sozcu.com.tr/2015/04/1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0