Görüş Bildir
Haberler
İranlı Model, Cannes Film Festivali'nde Kıyafetiyle Ülkesini Protesto Etti

İranlı Model, Cannes Film Festivali'nde Kıyafetiyle Ülkesini Protesto Etti

İranlı model Mahlagha Jaberi, Cannes Film Festivali'nde giydiği kıyafetle ülkesindeki idamlara dikkat çekti. Jaberi'nin kıyafeti tartışma konusu oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İranlı model Mahlagha Jaberi, ülkesindeki idamlara dikkat çekme için Cannes Film Festivali'nde boyun kısmı idam ipi şeklinde tasarlanmış bir kıyafet giydi. Kıyafetin etek kısmında da İngilizce olarak, 'İdamları durdurun' yazısı yer alıyordu.

33 yaşındaki Jaberi, Instagram sayfasına da 'İran halkına adandı' notuyla Cannes Film Festivali kıyafetini gösteren bir video koydu. Jaberi, İngilizce olarak 'İran'da idamları durdurun' şeklinde etiket kullandı.

İran'da Mahsa Amini protestolarıyla bağlantılı olarak çok sayıda kişi idam edildi.

Jaberi'nin videosu ve kıyafet seçimi internette viral haline geldi. Gazeteciler ve siyasi yorumcular İranlı modele bakış konusunda ikiye ayrıldı. Kimisi övgüler yağdırırken, bir kısım isim de İranlı modele tepki gösterdi.

Eleştirilere yanıt verdi

Eleştirilere yanıt verdi

Jaberi, stil tercihine gelen eleştiriler sonrası Instagram hesabından bir açıklama yaptı. İranlı model, 'Cannes'ın ihtişamını gözlemlemek ama daha da önemlisi medyanın dikkatini İran halkının haksız infazlarına çekmek için bir moda ifadesi yaratmak istedik. Ne yazık ki Cannes Film Festivali'nde siyasi açıklamalara izin verilmiyor ve güvenlik görevlileri elbisemin arkasını göstermemi engelledi ama ilmiğin anlamı çok iyi anlaşıldı' diye yazdı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
97
23
9
5
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Demir Temir

Harika bir tasarım.

omer ali

erkeğin kadına eşya gibi davranıp baskı yapıp kapatmasinada kadının kendini utanmadan böyle teşhir etmesinede lanet olsun ikiside aynı bok