Görüş Bildir
Haberler
Interpol'ün 'Aranan Kişiler' Listesindeki Cem Kınay, Artık G.Saray Yönetiminde

Interpol'ün 'Aranan Kişiler' Listesindeki Cem Kınay, Artık G.Saray Yönetiminde

Fatih
26.10.2014 - 22:34
İçeriğin Devamı Aşağıda

Interpol'ün 'Aranan Kişiler' Listesindeki Cem Kınay, Artık Galatasaray Yönetiminde

Galatasaray Kulübü başkanlığına Duygun Yarsuvat’ın seçilmesiyle, 190 ülkenin üyesi bulunduğu uluslararası polis teşkilatı Interpol’ün ‘arananlar listesi’ ndeki Cem Kınay da, yönetim kuruluna girdi.

Suçlama: Rüşvet vermek

Interpol’un sitesindeki bültende, Kınay’ın Antiller’deki Birleşik Krallık toprağı Turks ve Caicos Adaları adli makamlarınca ‘hapse atılmak üzere’ arandığı belirtiliyor. Kınay’a yönelik suçlama ise ‘rüşvet vermek.’

Kınay hakkındaki bülten, inşaat ve turizm işleri yaptığı Turks ve Caicos Adaları’nın eski başbakanı Michael Misick’e, 2007’deki seçimler öncesinde 500 bin dolar ‘usulsüz bağış’ yaptığı suçlamasından kaynaklanıyor. Suçlama 2009 yılındaki bir soruşturma sırasında yöneltilmişti.

Savunma: Siyasi komplo

Kınay ise başından beri siyasi bir komploya kurban gittiğini, yasal yollardan yaptığı söz konusu bağışın Misick’in devrilmesi ardından bir yolsuzluk skandalına dönüştürüldüğünü, hükümeti mahkum ettirmek için kendisinin de hedef seçildiğini savunuyor.

Öteden beri bilinen Kınay hakkındaki kırmızı bülten, Galatasaray yönetim kuruluna aday olmasının ardından yeniden gündeme getirilmişti.

‘Ne iddianame ne mahkeme söz konusu’

Kınay da şu açıklamayı yapmıştı: “Önemli yatırım yaptığım Turks and Caicos Adaları’na 2009 yılında İngiliz hükümeti siyasi darbe yaptı. Mallarıma el koyuldu. Siyasi mücadelenin günah keçilerinden birisi seçildim ve yıllar sürecek bir hukuk mücadelesinin içerisine itildim. Masumum, bu siyasi bir komplo. Interpol’le ilgili hakkımda ne bir iddianame ne de bir mahkeme söz konusu. Kaçak değilim.”

‘Hapis yatmak üzere…’

Buna karşılık Interpol’ün kırmızı bültenleri, üye ülkelerin savcılıklarınca çıkarılmış tutuklama kararı ya da mahkemelerince verilmiş hükümler üzerine çıkarılıyor. Kınay’ın bültenindeki ‘hapis yatmak üzere’ ifadesinden, hakkında bir hapis cezası verildiği anlaşılıyor.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/interpolun-ar...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0