Görüş Bildir
Haberler
İnternette Gördüğünüz Her Şeyi Denememeniz Gerektiğini Gösteren Zararlı Güzellik Önerileri

etiket İnternette Gördüğünüz Her Şeyi Denememeniz Gerektiğini Gösteren Zararlı Güzellik Önerileri

Fulin
03.07.2017 - 14:55

İnternetteki güzellik saplantısı, takipçi ve izlenme saplantısıyla birleşince ortaya çok tuhaf videolar, trendler çıkmaya başladı. Hemen her şeyi güzellik adına denemeye kararlı olan bloggerler, bazen çok zararlı olabilecek önerilerde bulunabiliyorlar. İşte denememeniz gereken, internetteki her önerinin mucizevi olmadığını gösteren zararlı öneriler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bardakla dudak büyütmek.

1. Bardakla dudak büyütmek.

Kylie Jenner Challenge ile karşımıza çıkan bu trend oldukça zararlı ancak geçici de olsa büyük dudaklar isteyenler bu işlem için özel üretilmiş aparatları kullanmayı sürdürüyor. Dudağınızı bir bardağa sokup havayı çektiğinizde dudaklarınızı vakumlamış, yani bölgedeki kan dolaşımını durdurmuş oluyorsunuz. Bu da günlerce sürecek morarma, hissizlik, hatta bazen enfeksiyonlara davetiye çıkarmak demek. Üstelik geçici bir yöntem için. Kylie Jenner dudaklarını bardakla büyütmedi.

2. Yüze deodorant sürmek.

3. Tarçından yüz veya dudak maskesi yapmak.

3. Tarçından yüz veya dudak maskesi yapmak.

Ev yapımı yüz maskesine tarçın katmak ya da dolgun dudaklar için tarçın kullanmak iyi bir fikir değil. Ünlü bir Youtuber tarçınlı maskesini anlatınca, birçok takipçisi bu maskeyi denemiş ve çoğu yüzündeki yanıklardan şikayetçi olmuştu. Tarçın alerjik olabilen bir bitki, ayrıca kendisi bir baharat. Pul biber maskesi yapmayacağınıza göre tarçın maskesi de yapmamalısınız. Dudakları dolgunlaştırması da tamamen irritasyon kaynaklı ve geçici.

4. Sıvı tutkalı yüz maskesi olarak kullanmak.

4. Sıvı tutkalı yüz maskesi olarak kullanmak.

Evet, güzellik bloggerları sıvı tutkalı sadece burunlarına ya da bazen tüm yüzlerine uygulayıp kuruyunca kopara kopara çıkarıyor. Neden mi? koparılan tutkal, gözeneklerdeki siyah ve beyaz noktaları da yapışıp çekiyor da ondan. Ancak tutkalın yüz için üretilmediği, içinde birçok zararlı kimyasal barındırdığı gerçeği bir yana; kullananlar tutkalın inanılmaz acı verici olduğunu söylüyor. Tüm yüz tüyleriniz ve cildinizin üzerindeki koruyucu tabaka tutkala yapışır ve ciltten tutkalı sökmeye çalışmak oldukça zordur.

5. Makyaj sabitlemek için saç spreyi kullanmak.

5. Makyaj sabitlemek için saç spreyi kullanmak.

Makyaj sabitleyici spreyler varken, onlara oranla çok daha yapıştırıcı olan saç spreyi kullanmak biraz tuhaf. Saç spreyleri yüksek oranda alkol içerir ve bu cildinize zarar verir. Uzmanlar saçlarınıza sprey sıkarken bile yüzünüzü korumanız gerektiğini söylerken, direkt yüze uygulamak ve spreyi solumak gerçekten zararlı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Baking için talk pudrası kullanmak.

6. Baking için talk pudrası kullanmak.

Piyasadaki pek çok yüz pudrasında az miktarda da olsa talk maddesi bulunuyor. Bu maddenin zararları tartışılırken, talk pudrasını direkt yüze sürmek bir güzellik önerisi olarak anlatılıyor. Talk pudrası kalın yapılıdır, gözenekleri tıkamak dışında cildi kurutur ve birkaç saat içinde çizgileriniz daha belirgin hale gelir. Uzun vadede kırışıklıkları artırması da cabası. İnce yapılı, ipek gibi pudralar varken talk pudrasına gerçekten gerek yok.

7. Eyeliner olarak keçeli kalem kullanmak.

7. Eyeliner olarak keçeli kalem kullanmak.

Her şey 2010'da Taylor Swift'in uçak tuvaletinde keçeli kalemi eyeliner olarak kullandığını yazdığı tweet ile başladı. Şu an öyle bir şey yapacağını sanmıyoruz, çünkü bildiğimiz keçeli kalemi göz kapağına sürmek kızarıklığa ve sulu gözlere sebep olabilir. Kirpik diplerinde iltihaplı kabarcıklar oluşabilir. Eyelinerınız bittiyse eyeliner fırçanıza biraz rimel sürerek idare edebilirsiniz.

8. Yüze direkt limon sürmek.

8. Yüze direkt limon sürmek.

Limon gibi yüksek asit oranına sahip bir meyveyi yüze direkt uygulamak, yanıklara sebep olabilir. Ciltteki lekeleri açmaya çalışırken yeni güneş lekelerine davetiye çıkarabilirsiniz. Dirsek gibi sert ve kalın derili bölgelerde belki tamam ama yüzünüze direkt limon ya da limon suyu uygulamamalısınız. Yüze limon uygulamak için bal, yoğurt ya da karbonat maskesine birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz.

9. Göze limon damlatmak.

9. Göze limon damlatmak.

Bu öneri ülkemizden. Limon damlatılan gözlerin parlayacağı, kırmızılığının kaybolacağı ve hatta göz renginin açılacağı iddia ediliyor. Elbette bunlar doğru değil. Gözleriniz kırmızıysa ve biraz parlamalarını istiyorsanız, eczanelerde satılan yapay göz yaşlarını deneyebilirsiniz. Limon gibi asitli bir şeyi geçtik, göz damlası hariç (o da doktor kontrolünde) hiçbir şey göze damlatılmamalı.

10. Burun şekillendirici kullanmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
612
297
162
94
85
75
56
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ve erkeklerin bütün bunları göre göre gözleri lens kirpikleri takma yüzleri boya dolu kadınlara aşkla bakmaları. yokluktan falan mı acaba nası olsa adriana g... Devamını Gör

S.

Hahaha yürü be kim tutar seniiii :D Almadan önce yıkamanız önemle tavsiye edilir buda benim iyiliğim olsun onlara :D

Aykut

South Park'da bir replik vardı. " 5 gün kanayıp da ölmeyen her şeyden korkarım " güzelleşmek uğruna yaptıkları şeyler kanımı donduruyor :(

bubunaldimben

gerçek bi kahkaha attım sağolasın

vietnamlı

Neden sürekli insanlar kendilerini birilerine beğendirme çabasına giriyorlar acaba? Yani insanlar seni görünüşünle beğense ne olacakki? Bu dünyada ne güzelle... Devamını Gör

bubunaldimben

İnsanın kendini beğendirme çabası normal bir şeydir.Giyimimiz saç kesimimiz hep bununla alakalı.Ve bundan ayrı olarak insanın direk kendisiyle alakalı.Herkes... Devamını Gör