Görüş Bildir
Haberler
Instagram Akışı Artık Zamana Göre Sıralanmayacak

etiket Instagram Akışı Artık Zamana Göre Sıralanmayacak

İçeriğin Devamı Aşağıda

Instagram kullanıcıları yaptığı tüm paylaşımların ortalama yüzde 70’ini unutuyor. Bunun farkında olan Instagram ise görüntüleme sıralamasını değiştirme yoluna gideceğini duyurdu.

Instagram yetkililerinin yapacağı bu yeni düzenlemeye göre, tüm içerikler kronolojik sıralamaya göre değil, bir algoritma yardımı ile kullanıcıların en fazla ilgi duyacağı gönderi en üstte olacak şekilde sıralanacak. Şu anda paylaşımlar en yeni tarihten en eski tarihe göre sıralanıyor ve bu nedenle geçmişte kalan pek çok paylaşım gözden kaçarak unutulmaya yüz tutuyor.

Instagram’ın kurucusu Kevin Systrom, insanların haber kaynaklarında akan paylaşımların ortalama yüzde 70’ini kaçırdığının altını çizerek geri kalan yüzde 30’luk dilim içindeki en iyi içeriği sunmak için çalıştıklarını dile getiriyor.

Kullanıcıların içerik kaynaklarına en uygun olan ve ilgisini çekebilecek paylaşımların daha üstte görüneceği yeni sistem, paylaşımların zamanı ve diğer kullanıcılar arasındaki ilişkisini de göz önüne alacak. Bu sayede Instagram’daki popülerliğin ve içerik yükselişinin artması planlanıyor.

400 milyondan fazla kullanıcının bulunduğu platformda, farklı ülkelerden yapılan paylaşımlarının saatlerinin farklılık göstereceği düşünüldüğünde, gece saatlerinde girilen içeriklerin gündüz saatlerinde de görünmesi etkinliği arttıracak gibi görünüyor.

Kaynak: http://techcrunch.com/2016/03/15/filt...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
204
55
42
25
14
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın