Görüş Bildir
Haberler
İnsanlık Ölmedi! Öfke Krizi Geçiren Otizmli Genci Sakinleştiren Otobüs Şoförü

etiket İnsanlık Ölmedi! Öfke Krizi Geçiren Otizmli Genci Sakinleştiren Otobüs Şoförü

Yasin Arslan
27.07.2018 - 15:42 Son Güncelleme: 27.07.2018 - 23:36

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Park A.Ş.'ye ait 800 K numaralı otobüste annesi Songül Baştan ile birlikte yolculuk eden otizmli Berkay Baştan, kriz geçirdi. Otobüs şoförü Muhammet Yağcı, aracı yol kenarına çektikten sonra otizmli genci 25 dakika yürütüp derin nefes aldırarak sakinleştirdi. Şoförün duyarlı davranışı, yolcuların takdirini topladı.

Annesi Songül Baştan ile birlikte yolculuk eden otizmli Berkay Baştan otobüste kriz geçirdi.

Annesi Songül Baştan ile birlikte yolculuk eden otizmli Berkay Baştan otobüste kriz geçirdi.

Otobüs şoförü Muhammet Yağcı, aracı yol kenarına çekerek 112 ekiplerini aradı ve yardım istedi. Yağcı, ardından Berkay Baştan'ı otobüsten indirerek gezintiye çıkardı. Sakinleşmesi yönünde telkinler yaparak yol kenarındaki mısır satıcılarından mısır alıp dikkatini dağıttı.

Yaklaşık 25 dakika boyunca Berkay'ı hareket ettirerek sakinleştirmeyi başaran Yağcı'nın bu davranışı, otobüsteki yolcuların takdirini topladı.

Yaklaşık 25 dakika boyunca Berkay'ı hareket ettirerek sakinleştirmeyi başaran Yağcı'nın bu davranışı, otobüsteki yolcuların takdirini topladı.

Berkay Baştan, gelen ambulansla kontrol amaçlı Kocaeli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada müdahale yapılan gencin sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Şoföre plaket verildi.

Şoföre plaket verildi.

Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (Koç-Der) Başkanı İlkin Kılıçaslan, Ulaşım Park A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Yasin Özlü’ye şoför Muhammet Yağcı’nın yaptığı davranıştan dolayı teşekkürlerini iletti. Ardından otobüs şoförü Muhammet Yağcı’ya anne Songül Baştan ve Koç-Der yetkilileri duyarlı davranıştan ötürü plaket ve çiçek verdi.

Otobüs şoförü Muhammet Yağcı'nın davranışı sosyal medya kullanıcıları tarafından da taktir edildi 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
566
226
16
1
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bilmiyorum dikkatinizi çektimi otobüste bu tarz iyi davranışların çoğu Kocaeli belediyesinde oluyor Kocaeli li değilim ancak taktir ettim inşallah diğer ille... Devamını Gör

Faruk Naçar

Benimde dikkatimi çekti.

Lestat

"Aptallara göre insanlar; ırk, cinsiyet, milliyet, yaş, statü, renk, din ve dil başta olmak üzere 8’den fazla kategoriye ayrılırlar. Halbuki olay bu kadar ko... Devamını Gör

Alaboru

İyilik ve kötülük diye bir şey yok tamamen göreceli kavramlardır dersek?

Sefa Kulaksız

oğlum kocaelinin suyuna bir şey mi karıştırdınız? acaip umut dolu haberler gelmeye başladı şehirden? ben okurken hiç böyle şeyler duymazdık