Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Zor Yollardan Öğrendiği ve Fazlasıyla Pahalıya Mal Olan 15 Hayat Dersi

İnsanların Zor Yollardan Öğrendiği ve Fazlasıyla Pahalıya Mal Olan 15 Hayat Dersi

Rinascita
16.04.2018 - 13:43

Hayatta öğrendiğimiz bazı şeyler bize gerçekten çok pahalıya mâl olur. Bunları bize birileri daha önceden söyleseydi keşke diye düşünürüz ama biliriz ki, söyleseler bile kendi bildiğimizi okuyacağız. Yine de çok zor yollardan öğrenilen 15 hayat dersini sizler için The Chive'den derledik.

Kaynak: http://thechive.com/2018/03/31/the-mo...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evlilik veya çocuklar ilişki problemlerini düzeltmez. Yalnızca var olan sorunu daha da belirgin hale getirip işleri daha da kötüye götürürler.

2. Herhangi bir iş yeri ülke dışına taşınmanız karşılığında size bir mükafat verecek olursa, yazılı hale getirmelerini sağlayın.

3. Herhangi bir tamirciyle pazarlık yapmaya çalışmayın, iki katı fiyat ödersiniz.

4. Asla arkadaşlarınızdan araba satın almayın. Sıkıntı yaşadığınız zaman mahkemeye vermekte sorun yaşamayacağınız birinden alın.

5. Faturalarınızı görmezden gelince azalmıyor veya yok olmuyorlar. Aksine çok ters bir zamanda sizi yakalayabiliyorlar. Faturalarınızdan kaçmayın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Daha yeni ehliyet alan çocuğunuzun, yeni model az kullanılmış arabanızı denemesine asla izin vermeyin. Hem maddi, hem manevi zarardan kaçınmak istiyorsanız tabii.

7. İçgüdülerinizi görmezden gelmeyin. Eğer bir şey size doğru olamayacak kadar iyi geliyorsa veya tam tersine hiçbir şekilde doğru gelmiyorsa içgüdülerinizi dinleyin.

8. Yapılması gereken bir iş varsa onu zamanında yapın. Harekete geçmek için son ana kadar beklemek size bir çok fırsatı kaybettirebilir.

9. Ucuz ve kalitesiz ürünler almayın. Yenisini almak zorunda kaldığınızda verdiğiniz paranın boşa gittiğini göreceksiniz.

10. Kim için olursa olsun ödemesini yaptığınız bir mal varlığını başkasına vermeyin. Verseniz bile hala sizin adınıza olduğundan emin olun. Ödemesini yapamayacağınız kredilere asla kefil olmayın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Motor yağını değiştirmeyi ihmal etmeyin. Aksi takdirde motorunuz can çekişirken tamircileri zengin etmek zorunda kalırsınız.

12. Çok fazla tanımadığınız biriyle sakin bir yere tatile gitmeyin. Hem zamanınız, hem de paranız boşa gidebilir.

13. Asla alkollü araç kullanmayın. Özellikle de araba kullanmanız gereken bir iş yapıyorsanız, alkollü bir şekilde yakalandığınızda yaşayacağınız sorunlar ehliyetinizi, kariyerinizi ve paranızı kaybettirebilir.

14. Biriyle beraber olmaya başladığınızda her şeyin ödemesini yapmak zorunda değilsiniz.

15. Kendilerine yardım etmek istemeyen insanlara yardım etmeye çalışmayın. Aksi takdirde neden çalışması gerektiğini anlamayan bu insanları sırtınızda taşımak zorunda kalırsınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
26
9
6
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

12. Çok fazla tanımadığınız biriyle sakin bir yere tatile gitmeyin. Hem zamanınız, hem de paranız boşa gidebilir. doğru yalnız para ve zaman gitse sadece iyi... Devamını Gör