Görüş Bildir
Haberler
İnsanların Akciğerinde İlk Kez Nanotüp Bulundu

İnsanların Akciğerinde İlk Kez Nanotüp Bulundu

İçeriğin Devamı Aşağıda

64 astımlı çocuğun nefes borusunda bulunan sıvılar üzerine yapılan bir araştırma sırasında, Paris-Saclay Üniversitesi’nden araştırmacıların her örnekte karbon nanotüplerine rastladığı açıklandı. Beş hastada havayollarında istenmeyen partikülleri temizlemeye yarayan ve makrofaj olarak da bilinen nanotüplerin bağışık akciğer hücrelerinin içinde de bulunduğu belirtildi.

Karbon nanotüpleri konusuna aşina olmayanlara açıklamak gerekirse, nanotüpler silindir şeklindeki karbon molekülleri olarak tanımlanıyor. Bir tüpe sarılı bir grafen hayal edin. Hafif ve iletken olması gibi materyal özellikleri nanoteknoloji, elektronik ve optik alanlarında oldukça kullanılan karbon moleküller haline gelmelerini sağlıyor.

Nanotüplerin toplam sayısı ve kaynakları ise belirsiz. Astım ve nanotüp bulgularının arasında bir bağlantı olup olmadığı da henüz bilinmiyor. Fakat fareler üzerinde yapılan araştırmalara göre karbon nanotüpleri, asbest hastalığındakine benzer bağışıklık reaksiyonlarıyla bağdaştırılıyor.

İnsanların nefes borusunda karbon nanotüplerin bulunmasının kişilere nasıl etki ettiğinin ise zamanla anlaşılması umuluyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/carbon-nanotubes-f...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın