Görüş Bildir
Haberler
İnşaat İşçileri TEM'i Trafiğe Kapattı

İnşaat İşçileri TEM'i Trafiğe Kapattı

adem kara
08.09.2014 - 14:20 Son Güncelleme: 08.09.2014 - 17:28

Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan işçiler şantiyedeki koşullara tepki göstermek amacıyla TEM otoyolunu trafiğe kapattı.

Halkalı Temapark Mesa Blokları şantiyesinde çalışan işçiler şantiyedeki çalışma koşullarına tepki göstermek amacıyla eylem başlattı. Yüzlerce işçi Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi dönüşünün bulunduğu noktada TEM otoyolunu trafiğe kapattı.

Çalışma şartlarının kötü olduğunu söyleyen işçiler, 'Biz bu şartlarda çalışmak zorunda mıyız? Yemeklerimizden böcek ve kurt çıkıyor. Hepimiz sağlık sorunları yaşıyoruz. Maaşlarımızı düzenli alamıyoruz' şeklinde konuştu. Tema Park projesinin yetkilileri ise sorunun çözümü için görüşmelere başladıklarını söyledi.

TORUN CENTER'DA EYLEME POLİS ENGELİ

Öte yandan, İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol, Torun Center şantiyesinde yaşanan iş cinayetini kınamak için Taksim Meydanı'na yürüyüş yapma kararı almalarının ardından şantiyede çalışan 40 işçinin dışarı çıkmalarına izin verilmediğini, bazı işçilerin ise ücretleri verilerek memleketlerine gönderildiğini açıkladı.

İnşaat İşçileri Sendikası üye ve yöneticilerinin 10 işçinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinin meydana geldiği Torun Center şantiyesi önündeki bekleyişi devam ediyor. İşçilere DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve sendika temsilcileri de destek veriyor. Polis tarafından girişine barikat kurulan şantiye önünde açıklama yapan İnşaat İşçileri Sendikası Başkanı Mustafa Adnan Akyol şantiyede çalışan işçilerle birlikte iş cinayetini protesto etmek için Taksim'e yürüyeceklerini açıklamalarının ardından şantiyede çalışan 40 işçinin şantiye içinden dışarı çıkmalarına izin verilmediğini bazı işçilerin ise ücretlerinin verilerek memleketlerine gönderildiğini açıkladı.

Akyol, 'Aldığımız karar doğrultusunda Taksim'e kadar yürüyecektik. Bunu söyledikten sonra taşeron ve patronlar tarafından arkadaşlarımız şantiye içinde abluka altına alındı. O saatten bu saate kadar abluka altındalar. Arkadaşlarımızın bazılarının ücretleri ödenip bazıları da ücretleri ödenmeden gönderiliyorlar. Şu an içeride 40 arkadaşımız dışarı çıkıp basın açıklaması yapmak istiyorlar. Ancak onlara da izin verilmiyor. Onları da arabaya bindirip gönderecekler' dedi. İnşaat işçileri sendikası üyelerinin şantiye önündeki bekleyişi devam ediyor. 

Kaynak: Evrensel ve DHA

Kaynak: http://www.evrensel.net/haber/91484/i...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: sendika.org

Fotoğraf: sendika.org

Fotoğraf: sendika.org

Fotoğraf: Evrensel

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0