Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de ‘Çocuklara Dijital Unutulma Hakkı’ Kampanyası Başlatıldı

İngiltere'de ‘Çocuklara Dijital Unutulma Hakkı’ Kampanyası Başlatıldı

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiliz hükümetinin desteklediği yeni bir kampanya, aynı yetişkinler gibi çocukların da geçmişlerini sildirme hakkına kavuşmasını öngörüyor. iRights adı verilen bu kampanyada maddeler arasında küçük yaştaki bireylerin internette oluşturdukları içerikleri düzenleme ve silme hakkı da bulunuyor.

Birleşik Krallık Internet Güvenlik ve Emniyeti bakanı Joanna Shields da bu hareketi destekliyor. iRights, işletmeleri, çocuklar ve internet aktivitelerini korumaya itmeyi amaçlıyor. Çocukların ‘unutulma haklarını’ desteklemekle birlikte iRights, küçük yaştaki kullanıcıların oluşturdukları içeriklerin hangi yönlerde kullanılabileceği hakkında bilgilendirilmesini de destekliyor. Birçok tanınmış şirket ve kurum kampanyaya desteğini vermiş durumda.

Joanna Shields, iRights’ın devletin teknoloji şirketleriyle işbirliğinin benzersiz bir örneği olduğunu, ve iRights’ın eğitim, ticaret alanlarında ve kendi dijital iletişimlerinde kullanıldığını belirtiyor.

Trustelevate.com kurucusu Rachel O’Connell ise, iRights maddelerinin gelecek birkaç yılda yürürlüğe girecek AB kanunlarını temsil ettiğini söylüyor, ve gençlerin artık gizliliklerini koruma konusunda bilincinin arttığını da ekliyor.

O’Connell, ‘Çocuklar arasında internetteki görüntüler ve gizlilik konusunda haklarını geri alma akımı başladı’, diyor. ‘Birçok işletme, gizliliğin ticari bir avantaj olduğunun farkına varmakta.’

Londra Queen Mary Üniversitesi hukuk danışmanı Ian Walden ise, şirketlerin gizlilik sorunlarını ciddiye almaları için  yöneltilmeleri gerektiğini düşünüyor.

Walden’a göre; ‘ Bildiğimiz ve sevdiğimiz birçok şirket çocuklar üzerinden büyük miktarlarda paralar kazanıyor.’

Kaynak: http://www.bbc.com/news/technology-33...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın