Görüş Bildir
Haberler
İngiltere'de Araçlar Seyir Halindeyken Şarj Olabilecek

İngiltere'de Araçlar Seyir Halindeyken Şarj Olabilecek

Ulaş
18.08.2015 - 20:42 Son Güncelleme: 19.08.2015 - 12:58
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

İngiltere’de uygulaması sene sonu başlatılacak elektrikli arabalar için şarj yolları, elektrikli arabaların yaygınlığını arttırarak fosil yakıtlı araçları tarihin tozlu sayfalarında bırakmayı planlıyor.

İngiltere Karayolları tarafından geçen hafta yapılan açıklamaya göre, elektrikli araçlar için şarj şeritleri, 18 aylık çalışmanın ardından ilk fizibilite çalışması ile deneme aşamasına geçecek.

Kablosuz bağlantı teknolojisi ile donatılacak araçların denemeler sırasında yolun altına döşenecek özel ekipmanlar ile bağlantı kurarak plana uygun hareket etmesi bekleniyor. Yolun altına döşenecek elektrik kabloları elektromanyetik bir alan üretecek ve bobinler tarafından toplanacak bu enerji elektriğe dönüştürülecek.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Andrew Jones, elektrikli araç şarj şeritleri teknolojisi için hükümetin 500 milyon poundluk bir yatırım yaptığını belirtirken, İngiltere’nin bu teknoloji alanında dünyaya yol gösterici olmayı hedeflediğini bildirdi.

Bu alanda yapılmış ilk girişim İngiltere’nin değil. Daha önceden Güney Kore’de 12 km’lik elektrikli araçları şarj yolları, ülkedeki elektrikle çalışan otobüsleri yolda giderken şarj etmeyi başarmıştı.

Elektrkli yol teknolojisi geliştirme aşamasında devam ederken maliyetlerin yüksekliği hakkında endişelerini belirten Cardiff İşletme Okulu Elektrikli Araç Mükemmellik Merkezi Yöneticisi Dr. Paul Nieuwenhuis, BBC’ye yaptığı açıklamada, “Proje bana oldukça iddialı geliyor. Maliyetler oldukça yüksek ve karşılığında alınacak sonucun bu maliyetlere değecek bir araştırma olmadığını düşünüyorum” dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
3
2
0
0
0