Görüş Bildir
Haberler
İngilizce Öğrenmenin Etkili ve Zevkli Yolu: Her Düzeye Uygun İngilizce Okuma Kitapları

etiket İngilizce Öğrenmenin Etkili ve Zevkli Yolu: Her Düzeye Uygun İngilizce Okuma Kitapları

Berna Partal
09.01.2022 - 14:29

Dil öğrenmek uzun yıllar süren bir süreç. Bu süreçte farklı becerileri geliştirmek ve bunun için çalışmalar yapmak gerekiyor. Okuma becerisini geliştirmek içinse yapmanız gereken tek şey daha çok okumak! Birbirinden farklı düzeylere uygun olan çeşitli kitapların yer aldığı bir derleme yaptım. Aralarından size uygun olan kitaplara ulaşıp okumaya başlayabilirsiniz!

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

İngilizce kitaplardaki seviyelere beraber göz atalım.

Birçok yayınevi farklı seviyelere göre hikayeleri basitleştirebilir ve sadeleştirebilir. Kendinize uygun seviyedeki kitabı bulmak için bu seviyeler hakkında fikir sahibi olmanız gerek. İngilizce hikaye kitaplarındaki seviyeler bu şekilde:

  • Stage 1 - A1 (Başlangıç)

  • Stage 2 - A2 (Temel Düzey)

  • Stage 3 - B1 (Orta seviye öncesi)

  • Stage 4 - B2 (Orta seviye)

  • Stage 5 - C1 (Orta seviye üstü)

  • Stage 6 - C2 (İleri)

Peki nasıl seçim yapacaksınız?

Okuma becerinizi geliştirmek için hangi düzeyin size uygun olduğunu belirledikten sonra geriye ne okuyacağınıza karar vermek kalır. Başlangıç için set halindeki Stage 1 kitapları tercih edebilirsiniz. 

Okuma alışkanlığınıza ve zevklerinize göre farklı kitaplar tercih etmek mümkün. Her düzey için aralarından seçim yapabileceğiniz farklı İngilizce kitaplar yayımlanıyor.

Alice's Adventures In Wonderland - Lewis Carroll

Alice's Adventures In Wonderland - Lewis Carroll

Stage 1 için uygun olan bu kitap Türkçeye Alice Harikalar Diyarında olarak çevrilmişti. Film uyarlaması da olan kitabı muhtemelen okumuşsunuzdur, bu bakımdan başlangıç düzeyindeyken İngilizce olarak bir kere daha okumak iyi bir fikir olabilir. Daha önce okumayanlar da dili gayet sade olan bu kitabı pratik yapmak için tercih ettiklerinde keyif alabilir.

Buradan hemen satın alın.

Başlangıç seviyeleri için hikaye kitabı seti.

Başlangıç seviyeleri için hikaye kitabı seti.

Stage 1 için olan kitaplar genellikle çok ince ve kısa olduğu için set halinde de alabilirsiniz. Mavi Çatı Yayınları'nın derlediği bu hikaye setinin içerisinde 10 tane kitap yer alıyor. Basım dili İngilizce olan bu kitapların sonunda tekrar edilmesi için bazı kelimeler de bulunuyor. Sette bulunan kitaplar şu şekilde:

1) Fairy Tales - Grimm Brothers

2) Restless Hour - Samad Behrangi

3) Andersen's Fairy Tales - Hans Christian Andersen

4) Heidi - Johanna Spyri

5) The Silver Skates - Mary Makes Dodge

6) The Wizard of Oz - Lyman Frank Baum

7) Peter Pan - James Matthew Barrie

8) The Adventures of Huckleberry Finn - Mark Twain

9) The Little Black Fish - Samad Bahraini

10) Robin Hood - Howard Pyle

Satın almak isteyenleri buraya alalım.

White Fang - Jack London

White Fang - Jack London

Jack London'ın Beyaz Diş olarak çevrilen kitabı Stage 2 düzeyi için Engin Yayınevi tarafından derlenmiş. Beyaz Diş'in Alaska'da yaşadığı zorlukları anlatan bu kitabı okurken keyifli vakit geçirip, okuma becerilerinizi geliştirebilirsiniz. Ayrıca bu kitapla birlikte dinleme becerinizi geliştirebileceğiniz bir dinleme CD'si geliyor.

Şuradan hemen satın alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Robinson Crusoe - Daniel Defoe

Robinson Crusoe - Daniel Defoe

İlk İngilizce roman olarak belirlenen Robinson Crusoe İngiliz Edebiyatı'nın klasikleşmiş eserlerinden biri. Cuma ve Robinson Crusoe karakterlerinin adadaki maceralarından ve adayı keşfinden bahseden bu roman okurken eğlenebileceğiniz bir eser. Stage 3 olarak sadeleştirilen kitabı bu düzeyde okuma yapmaya uygun kişiler tercih edebilir.

Buradan hemen satın alabilirsiniz.

Robin Hood - J. Walker McSpadden

Robin Hood - J. Walker McSpadden

İngiliz halk hikayelerinin sevilen kahramanı olan Robin Hood'un baş karakter olduğu bu hikaye yüzyıllardır anlatılır ve okunur. Okuma egzersizi yapabileceğiniz hikayeye göz atabilirsiniz. J. Walker Mcspadden'ın Robin Hood kitabı Stage 3 için MK Publications yayınevi tarafından derlenip basitleştirilmiş.

Tek tıkla buradan satın alın.

Dorlion'un 10'lu hikaye kitabı seti.

Dorlion'un 10'lu hikaye kitabı seti.

Dorlion Yayınevi'nin set şeklinde satışa sunduğu bu 10 tane kitap Stage 4 için hazırlanmış. İçeriğinde alıştırmalar ve sözlüklerin de yer aldığı bu klasik kitaplarla aktif bir okuma yapabilmeniz mümkün. Sette bulunan kitaplar da şunlar:

1) The Enchanted Castle

2) The Scarlett Letter & The Antique Ring

3) The Secret Sharer

4) Pride and Prejudice

5) Sons and Lovers

6) Oliver Twist

7) Desiree's Baby and Other Stories

8) The Nose and a May Night

9) Lord Arthur Savile's Crime

10) The Curious Case of Benjamin Button

Buraya tıklayıp hemen satın alın.

Wuthering Heights - Emily Bronte

Wuthering Heights - Emily Bronte

Kitap okumayı seven biriyseniz Emily Bronte'nin dilimize Uğultulu Tepeler olarak çevrilen Wuthering Heights eserini büyük ihtimalle okumuş olabilirsiniz. İngiliz Edebiyatı'nın önemli klasik romanlarından olan ve benim de çok sevdiğim bu kitap Stage 5 için derlenmiş.

Buradan hemen satın alın.

David Copperfield - Charles Dickens

David Copperfield - Charles Dickens

Hikaye anlatıcılığıyla ünlenen ve yarattığı özgün karakterlerle dikkat çeken yazar Charles Dickens'ın ünlü romanlarından David Copperfield, aynı isimdeki baş karakterinin maceralarını anlatıyor. Stage 6 düzeyinde hazırlanan ve sadeleştirilen bu eseri okuyarak siz de Dickens ve onun hayal dünyasıyla tanışabilirsiniz.

Buradan satın alın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dracula - Bram Stoker

Dracula - Bram Stoker

Dilde yetkinliğiniz arttıkça, seviyelere göre sadeleştirilip hazırlanan kitaplar yerine klasik eserleri tercih etmeye başlayabilirsiniz. B2 - C1 düzeyine geldiğinizde okuyabileceğiniz kitaplardan olan Dracula Bram Stoker tarafından kaleme alınan ve birçok vampir hikayesine ilham olan bir eser.

Buraya tıklayıp satın alın.

Chess - Stefan Zweig

Chess - Stefan Zweig

Stefan Zweig'in Satranç olarak dilimize çevrilen bu eseri B2 - C1 düzeyinde olan kişilerin okuyabileceği kitaplardan biri. 80 sayfalık bu kitap ağır olmayan diliyle sizi çok yormadan, dilinizi geliştirebileceğiniz oldukça sürükleyici bir eser. 

Buradan hemen satın alın.

Dr. Jekyll and Mr. Hyde - Robert Louis Stevenson

Dr. Jekyll and Mr. Hyde - Robert Louis Stevenson

Dili C1 - C2 düzeyindeki kişilere uygun olan bu kitapla okuma egzersizleri yapmak mümkün. İskoçyalı yazar Robert Louis Stevenson'ın yazmış olduğu Dr. Jekyll and Mr. Hyde gerilim ve gizem türlerini seven kişilerin bayılacağı bir kitap. Hakkında çok spoiler vermek istemediğimden, gizemli hikayeleri seviyorsanız akıp giden bu kitabı okumanızı öneriyorum.

Buraya tıklayarak satın alabilirsiniz.

Harry Potter and The Philosopher's Stone - J.K. Rowling

Harry Potter and The Philosopher's Stone - J.K. Rowling

Harry Potter serisi yazıldığı dönemden bu yana ilgi odağı olan ve birçok hayrana sahip olan bir seri. Serinin ilk kitabı olan ve Türkçe'ye Harry Potter ve Felsefe Taşı olarak çevrilen bu kitapla dilinizi geliştirebilirsiniz. C1 düzeyindeyseniz rahatlıkla okuyabilirsiniz. 

Satın almak isteyenleri buraya alalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın