Görüş Bildir
Haberler
İnatçı Ojeleri Çıkarma Yöntemleri

İnatçı Ojeleri Çıkarma Yöntemleri

Kadınon.com
06.01.2015 - 14:54 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 15:20
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bayanlar bir tek güzelliklerinden taviz vermiyorlar belki de. Makyaj bir bayanın vazgeçilmezler listesinin başında yer alıyor. Fondöten, allık, pudra, eyeliner derken en son sıra tırnaklara sürülen ojelerde.

Oje tırnakları olduğundan daha güzel gösterse de onları çıkarmak bazen işkence olabiliyor. Özellikle koyu renkli ojeleri çıkarırken illa tırnak diplerinde kalıyorlar. Bunların dışında simli ve pullu ojeleri çıkarmak daha zordur. Her ne kadar görüntü olarak çok güzel dursa da iş onları çıkarmaya geldiğinde işkenceye dönüşebiliyor.

Diğer ojelere göre simli ve pullu ojeler daha zor çıktığı için aseton tek başına yeterli olmuyor. Aynısı koyu renk ojeler için de geçerli. Ne kadar ovalasanız da bir türlü istediğiniz gibi temizleyemeyebiliyorsunuz. Peki, imkansız mı? Hayır, değil. İhtiyacınız olan tüm malzemeler pamuk, aseton ve alüminyum folyo. Hepsi bu kadar.

Şimdi gelelim nasıl uygulayacağımıza. İlk önce asetonla ojeleri çıkarabildiğiniz kadar temizleyin sonrasında kalan oje kalıntıları için de alüminyum folyoyu parmaklarınıza sarabileceğiniz boyutta parçalara ayırın. Sonra 10 adet pamuğa bolca aseton dökün bunları parmaklarınıza yerleştirin ve üzerine de alüminyum folyoyu sıkıca sarın ki hava almasın ve tırnaklara daha iyi etki etsin. Alüminyum folyoyu sardıktan sonra da 1,5-2 dakika kadar bekletin. Pamuğu ovalayarak parmaklarınızdan çıkarın ve o inatçı ojelerin kaybolduğunu kendi gözlerinizle görün.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta var yalnız. O da bu kadar asetona maruz kalan tırnaklar elbette yıpranacaktır. O yüzden temizleme işleminin arkasından tırnaklarınızı nemlendirmeyi ihmal etmeyin.

Yazar: Zehra Yurtsever

Kaynak: http://www.kadinon.com/guzellik/inatc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
9
4
4
4
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın