Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu: "Toplum CHP'de Lider Değişimini İstiyor"

İmamoğlu: "Toplum CHP'de Lider Değişimini İstiyor"

Emre Ordu
27.07.2023 - 15:51 Son Güncelleme: 27.07.2023 - 15:52

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'İktidar İçin Değişim' sitesine gelen önerileri ve yorumları paylaştı. İmamoğlu, 'Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 4 Temmuz'da oluşturulan 'İktidar İçin Değişim' sitesini şu ana kadar 1 milyondan fazla yurttaşın ziyaret ettiğini ve 100 binden fazla kişinin görüş ve önerilerini ilettiğini aktardı. 

Yapılan çalışmaya ilişkin bilgi veren İmamoğlu, 'Siyaset bilimi, sosyoloji ve iletişim uzmanlarından oluşan bir heyet vatandaşlarımızın görüş ve önerilerini; yaş, cinsiyet ve coğrafi lokasyon kırılımları ile inceledi. İletişim uzmanları NLP yöntemi ile duygu analizi yaptı, semantik arama aracı ile mikro seviyede de analizler gerçekleştirdi' ifadelerini kullandı.

Toplum CHP'den neler bekliyor?

Toplum CHP'den neler bekliyor?

İmamoğlu, yurttaşlardan gelen önerilerin ve yorumların şu konularda belirginleştiğini kaydetti:

  • Toplum, CHP’de lider ve yönetiminin değişmesini, bu değişimin hem kuşak hem vizyon ekseninde olmasını istiyor. Toplumun ihtiyaçlarına uygun net bir vizyon ve politikalar belirlenmesini, kapsayıcı bir demokrasi ve laiklik anlayışının üretilmesini bekliyor.

  • Tabanla bağlantıların güçlenmesi, demokratik, hizmet odaklı bir muhalefet yapısının, dilinin ve üslubunun oluşturulmasını bekliyor.

  • Değişim ve yeniliği kucaklayan, yeni bir parti yapısı görmek istiyor.

  • Gençlerin ilgisini çekecek yapıların teşvik edilmesini, gençlerin güçlendirilmesini, talep ediyor.

  • İletişimi güçlendirmemizi, değişim vizyonumuzu duymak istiyor.

  • Ayakları yere basan bir siyaset benimsememizi, Atatürk ilkelerine bağlı bir tutumu öne çıkarmamızı bekliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
37
13
8
7
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

sadece lider değişimi ile sınırlı kalınmamali. bilmem kaç dönemdir oturduğu yerde maaş alan bir sürü boş insan var. kaybedilen güveni göz önünde bulundurunca... Devamını Gör

ipimle kuşağım

toplum chp yi artık istemiyor bence

Sıddık Arpacı

CHP’de değişim diyorsun Kaftancıoğlu hopluyor, Faik Öztırrek zıplıyor, Sezgin Tanrıkulu hortluyor, bu zatların geçmişlerine bakarsanız partinin kimler tarafı... Devamını Gör