Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'nun Yargılandığı Davada Erteleme Kararı

İmamoğlu'nun Yargılandığı Davada Erteleme Kararı

Emre Ordu
11.11.2022 - 12:35 Son Güncelleme: 11.11.2022 - 13:11

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada savcı mütalaasını verdi. Savcı, İmamoğlu için hapis ve siyasi yasak talep etti. Bugünkü duruşmada da karar çıkmadı, dava 14 Aralık tarihine ertelendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 2019 yılında iptal edilen İstanbul seçimlerinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla açılan dava bugün Kartal'da bulunan Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşma öncesi adliye etrafında geniş güvenlik önlemleri alındı. Kartal Kaymakamlığı, duruşma nedeniyle - Neyzen Tevfik Meydanı dışında - ilçe genelinde toplanma yasağı ilan etti. 

Gerçek Gündem'in aktardığına göre, duruşma, FOX TV muhabiri Gülşah İnce'nin tanık olarak verdiği ifadesiyle başladı. FOX TV muhabiri olarak olay yerinde bulunduğunu dile getiren gazeteci, şunları söyledi: 

'Görüntüler de ayan beyan ortada. Ham görüntüleri ve haberi size gönderdim. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında sarf ettiği sözleri tırnak içinde alıntılayarak aynen İmamoğlu’na sordum. O da yanıt verdi. Başka TV kanalları da vardı.'

İnce, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'nın avukatı Gökhan Günaydın'ın 'İmamoğlu sözlerine 'Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye' diye başladı. Siz soruyu nasıl sordunuz?' sorusuna 'Sayın İçişleri Bakanı’nın bu sabah size söylediği... diyerek soruya başladım. Verdiği yanıtı da, akşam haberlerinde 'Soylu'ya yanıt' olarak haberleştirdik' yanıtını verdi.

Hakim: "Sözlerin Soylu'ya söylendiği açık"

Hakim: "Sözlerin Soylu'ya söylendiği açık"

Hakim, İmamoğlu'nun 'Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye' şeklindeki sözlerinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya söylendiğinin açık olduğunu belirtti: 'Süleyman Soylu’ya söylenmediğini söyleyen varsa buraya gelsin.'

İmamoğlu'nun avukatı, bu ifadenin kayda geçirilmesini talep etti. Hakim devamla 'Hakimler, kararlarıyla konuşur' ifadesini kullandı. 

Duruşma sürerken, İmamoğlu cephesinin sunduğu tanıkların dinlenmesinden 'karara etkisi olmayacağı' gerekçesiyle vazgeçildi; ayrıca taleplerin 'davayı uzatmaya yönelik olduğu' iddiasıyla reddine karar verildi. 

Bunun üzerine avukat Kemal Polat, reddi hakim talebinde bulundu ancak bu talep reddedildi.

Savcı hapis ve siyasi yasak talep etti

Savcı hapis ve siyasi yasak talep etti
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gerginliğin ardından savcının esas hakkındaki mütalaası okundu. Savcı, İmamoğlu'nun ceza almasını ve siyaseten yasaklanmasını talep etti. 

Ancak mahkemeden karar çıkmadı. Gelecek duruşma 14 Aralık tarihinde görülecek.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

İBB Başkanı İmamoğlu, 30 Ekim 2019 tarihinde Fransa’nın Strasburg kentinde düzenlenen kongrede 31 Mart seçimlerinin iptal edilmesine değinerek siyasi eleştirilerde bulundu. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu eleştirilere karşı 'Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum; bunun bedelini bu millet sana ödetecek” dedi. İmamoğlu da bunun üzerine “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” yanıtı verdi. Ardından YSK, İmamoğlu'nun 'ahmak' ifadesiyle kendilerine kastettiğini öne sürerek suç duyurusunda bulundu. 

İmamoğlu hakkında 'Kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' iddiasıyla 1 yıl 3 ay 15 günden 4 yıl 1 aya kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
59
9
9
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sananekiadımdan

Sütlü "ahmak" diyince "bravo", İmamoğlu "ahmak" diyince "Hakaret ediyor ühühühü". 😄

Sananekiadımdan

"sütlü" değil "sülü" olacaktı 😏

Shot

Bu iş seçime kadar uzar gider.

Elchin Gulusoy

için rahat olsun başkanım. ahmaklar sana bişey yapamaz