Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'nun Seçim Vaatleri Arasındaydı: 0-4 Yaş Arası Çocuğu Olan Annelere Ulaşım Ücretsiz

etiket İmamoğlu'nun Seçim Vaatleri Arasındaydı: 0-4 Yaş Arası Çocuğu Olan Annelere Ulaşım Ücretsiz

İstabul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden olan 4 yaş ve altındaki çocukları olan annelere ücretsiz ulaşım kartı verilmesi için İBB Meclisi’nden onay çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün, 4 yaş ve altındaki çocukları olan annelere ücretsiz ulaşım kartı vermek üzere hazırladığı teklif, 16 Ocak 2020 tarihli İBB Meclis oturumunda gündeme gelmişti.

AKP-MHP grubunun çoğunlukta olduğu İBB Meclisi'nde Sayıştay'dan olumlu görüş alınması şartı ile annelere ücretsiz kart verilmesi teklifi uygun bulunmuştu.

Bunun üzerine İBB yönetimi Sayıştay'a yazı göndermiş, gelen görüş yazısında ise kamu kurum ya da kuruluşlarına istişari mahiyette bir görüş bildirme görevlerinin bulunmadığı ve bu konuda görüş verilemeyeceği belirtilmişti.

1 milyon 160 bin çocuğun annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilecek

1 milyon 160 bin çocuğun annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilecek

Konu bugünkü meclis oturumunda gündeme geldi. 

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; ilgili komisyonlar tarafından hazırlanan raporda, 4 yaş ve altında olan çocukların annelerine ücretsiz ulaşım kartı verilmesi ve toplu taşıma kuruluşlarının ücretsiz taşıma nedeniyle uğradıkları kayıpların belediye bütçesinden karşılanması Sayıştay kanununda belirtilen usulün belediye yönetimi tarafından izlenmesi kaydıyla uygun bulundu. 

Karar oybirliği ile kabul edildi.

İmamoğlu'nun konuyla ilgili paylaşımı 👇

İmamoğlu'nun konuyla ilgili paylaşımı 👇
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
206
103
22
11
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Putler

Başkanım kapak üstüne kapak yapıyor. <3

rabiss19

Ya ne kadar saçma konuşuyorsunuz. Adam yapmış size ne? Parası sizden çıkmıyor. O basmasın ben basayım demiyorsunuz ki. Size ne arkadaşım size ne? Demişsiniz ... Devamını Gör

Dilan Bayram

Sefa Merve'nin yorumlarına bakmaya geldim sadece bvböncbncv

Pasif Kullanıcı

Oku oku belki kulturun artar