Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu: "Millete Ekmek Dağıtan Belediyelere 'Terör Örgütü' Muamelesi Yapılamaz"

etiket İmamoğlu: "Millete Ekmek Dağıtan Belediyelere 'Terör Örgütü' Muamelesi Yapılamaz"

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs sürecinde CHP'li belediyelerin yardımları ile ilgili olarak yaptığı açıklamalara, 'Dünyanın hiçbir ülkesinde, millete ekmek dağıtan, gıda kolisi götüren kısacası, Anayasal görevi gereği hizmet eden belediyelere, ‘terör örgütü’, başkanlarına da doğal olarak ‘terör örgütü lideri’ muamelesi yapılmaz' ifadeleri ile yanıt verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Biz her partiden vatandaşımızın oylarıyla göreve gelmiş kişileriz'

'Biz her partiden vatandaşımızın oylarıyla göreve gelmiş kişileriz'

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, İBB Başkanı İmamoğlu, Erdoğan'ın CHP'li belediyelerin yardımlarına ilişkin açıklamalarına yanıt verdi.

'Biz belediye başkanları, siyasi tercihlerin ötesinde geniş toplumsal uzlaşı ile seçilmiş, her partiden vatandaşımızın oylarıyla göreve gelmiş kişileriz.' diyen İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Başta ekonomik zorluklar. Ve tüm bu zorluklar ortadayken, bir belediye başkanı hiç bir şey yapmayacak. Bir belediye başkanı hiç bir işe karıştırılmayacak. İstenen bu. Bu mümkün mü Allah aşkına? Bu makamlara oturmaya mı geldik, hizmet etmeye mi?'

'Belediye devlet kurumu değil mi?'

'Belediye devlet kurumu değil mi?'

İmamoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

'Millet bizleri ihtiyacı varken yanında görmeyecek de ne zaman görecek? ‘Devlet yapıyor' diyorlar; belediye de bir devlet kurumu değil mi?

Biz her gün, devletimizi idare edenlere beraber çalışalım, diye dil döküyoruz. Bizi itseler de toplumun faydası adına yaklaşmaya devam ediyoruz.

Ama karşımıza çıkarılan yanıt şu oluyor: ‘Bu tür teşebbüsler özellikle FETÖ-PKK gibi terör örgütleri tarafından denenmiştir.''

"Dünyanın hiçbir yerinde, böyle tehlikeli cümleler de kurulmaz"

"Dünyanın hiçbir yerinde, böyle tehlikeli cümleler de kurulmaz"

'Dünyanın hiçbir ülkesinde, millete ekmek dağıtan, gıda kolisi götüren kısacası, Anayasal görevi gereği hizmet eden belediyelere, ‘terör örgütü', başkanlarına da doğal olarak ‘terör örgütü lideri' muamelesi yapılmaz.

Dünyanın hiçbir yerinde, terör örgütlerini sempatik gösterme riski olan, böyle tehlikeli cümleler de kurulmaz'

'Meydan boş değil'

'Meydan boş değil'

Tarafına yöneltilen hiçbir ifadeyi yanıtsız bırakmayacağını söyleyen İmamoğlu, şimdi milletimiz zorluk içindeyken ağız dalaşına girmenin zamanı değil dedi ve 'Meydan boş değil' ifadesini kullandı. İmamoğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı:

'Ama şimdi ne vakti ne sırası. Bu hakkımı şahsen saklı tutuyorum. Liyakata, adalete, merhamete, koordinasyona dayalı bir çalışma yapıyoruz.

Şimdilik arkamızdan gelen çok ağır ithamlara, kafamızı geri çevirip bakıyor, duyuyoruz. Ama ses etmeden yola devam ediyoruz.

Arkamızdan bağıran kimselerle kaybedecek vaktimiz yok, biz millet için önde koşmaya devam ediyoruz. Ama susuyoruz… Aziz milletimizin hem hatrı hem hayrı için.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
362
132
51
15
13
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Resho

Şu adamı seversin sevmezsin orayı geçelim ama CB'nın belediye başkanlığı döneminde kendine yapılanlara isyan ettiği herşeyin 1000 katını bu adama yapmasını i... Devamını Gör

k4dir

Terör örgütlerinin nasıl çalıştıklarını daha önceden saygıdeğer hocası ile birlikte tecrübe ettiği için yasak getirmiştir kanımca.. kişi kendinden bilir işi.

gizliyazarr

akparti artık iyice saçmalamaya başladı bence son dönemlerini yaşıyorlar yardımın siyaseti olmaz burda kimin ne yaptığı önemli değil önemli olan dayanışma be... Devamını Gör