Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu, İstanbul'a 1.000 Yeni Taksi Programında Konuştu: 'Asla Vazgeçmeyeceğim'

İmamoğlu, İstanbul'a 1.000 Yeni Taksi Programında Konuştu: 'Asla Vazgeçmeyeceğim'

İstanbul’a 1000 yeni taksi‘ programında konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, “Allah aşkına niye bir sene yakın bekledi bu iş? İnanın ben bu işin ardından daha ne pis kokular çıkacak merak ediyorum” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

UKOME’de 5 bin yeni taksi teklifi 10. kez reddedilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 750 minibüs ve 250 taksi-dolmuşu taksiye dönüştürüyor.

750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülme kararı, 29 Temmuz’da gerçekleşen UKOME toplantısında oy birliğiyle kabul edilmişti. 750 minibüs ve 250 dolmuş olmak üzere toplam 1000 taksi plakası için eylül ayı itibariyle başvurular toplanmaya başlamıştı. Toplam 1000 taksi plakası için başvuru yapan hak sahipleri Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde kurayla belirlenmeye başladı.

Kura çekimine, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan, İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge ve kuraya başvuru yapanlar katıldı. İlk kura çekimini İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gerçekleştirdi.

Kuraya 4 bin minibüsçü başvuru yaptı ve aralarından 1000 minibüs ve dolmuş plakası taksiye dönüştürülmeye hak kazandı. Kura çekimi sırasında salonda noter de hazır bulundu. Kura çekimi pandemi nedeniyle iki gün devam edecek.

'O akılla İstanbul adına hesaplaşacağım'

'O akılla İstanbul adına hesaplaşacağım'

Kura çekimi öncesi konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu taksi sorununun çözümünü engelleyen akıl, hangi akıl ise ben o akılla kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğim. Asla vazgeçmeyeceğim” dedi. İmamoğlu, şunları söyledi:

'İstanbul’un yaşanan bir taksi sorunu olduğunu anlatmak lazım. Yani İstanbul’da yoğun bir biçimde taksi sorunu vardır. Bu taksi sorununun çözümünü engelleyen akıl, hangi akıl ise ben o akılla kararlı bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğim. Asla vazgeçmeyeceğim. Hepimiz İstanbulluyuz. Bu şehir 90’lı yılların başında 6-7 milyondan 20 milyona etkin nüfusa ulaşmıştır. 3 katı etkin nüfusa sahiptir İstanbul. Ama gelin görün ki taksi sayısı aynı. Daha dün bir vatandaş çevirdi ve korsan taksiye bindiğini söyledi. Bu kadar açık bir biçimde itiraf edilen bir sorunu çözümsüz bir şekilde yaklaşan ve yönetmelikle uydurma bir yönetmelikle UKOME’nin sandalye sayısını değiştirerek isteyen o akılla İstanbul halkı adına hesaplaşacağım.'

'Daha ne pis kokular çıkacak merak ediyorum'

'Daha ne pis kokular çıkacak merak ediyorum'

'Herkes oy birliğiyle karar verdi. O verilene kadarki ısrarımız, inadımıza karşı neden ısrar? Dava da açıldı, bunları da biliyoruz. Ben inanın tespitleri yaptıkça bu işin altından bakalım daha ne pis kokular çıkacak diye merak ediyorum. Ben esnaf dostuyum. Ben esnafımın para kazanmasını istiyorum.”

Taksi problemiyle sıkça gündeme gelen İstanbul'da, belediyenin yeni taksi önerisi bakanlık temsilcilerinin oyları ile UKOME'de reddedilmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
12
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Akp neden 23 Haziran'da sadece Belediye Başkanı seçimini yeniletti de Belediye Meclis Üyeleri seçimini yeniletmedi sanki ! Aynı zarfta 4 oy atmıştık 3'ü geçe... Devamını Gör

Zettairei

Söylediğine katılmıyorum çünkü bir çok AKP li ile konuştuğumda hepsi meclis için AKP yi, Belediye Başkanlığı için Sayın İmamoğlu'nu seçeceğini söylemişlerdi.... Devamını Gör

Tıntın

Ünlüler bir konuya isyanı dile getirince ya da sosyal medyada bir konu gündem olunca imamoğlu orada. İmamoğlunun yeni Erdoğan olacağını düşünüyorum.