Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu, AKP'li Üyeden Özür Dilemişti: İBB Meclisi'ndeki 'Kayaklı Küfür' Krizi Yargıya Taşınıyor

İmamoğlu, AKP'li Üyeden Özür Dilemişti: İBB Meclisi'ndeki 'Kayaklı Küfür' Krizi Yargıya Taşınıyor

Batuhan
12.02.2020 - 11:14

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun meclis kürsüsünden küfrettiği iddia edilen AK Partili meclis üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, İmamoğlu hakkında suç duyurusunda bulunup 3 kuruşluk tazminat davası açacağını açıkladı. Kürsüde, hemen yanında oturduğu İmamoğlu’nun sözlerini duyup olayı AKP Grubu’na aktaran divan kâtibi Onur Uygun da Aşıkkutlu’nun açacağı davada şahit olacağını belirtti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Meclisi’nin şubat ayı toplantısının ilk oturumuna, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ettiği iddia edilen küfür damga vurdu. İmamoğlu’nun yakın çevresine, “Bir anda boş bulundum. Kayak tatilim üzerinden bana operasyon çekiliyor” diye anlattığı belirtilen olay, AKP grubu ile İmamoğlu’nun arasını açtı.

İBB Meclisi'nde yaşananlar 🎥

Küfürün muhatabı olduğu iddia edilen AKP'li İBB Meclis Üyesi Mehmet Akif Aşıkkutlu, “Tevfik Göksu, Esenler’deki kentsel dönüşümle ilgili konuşurken, ‘Depremle ilgili ne yaptınız’ diye sordu. Ben de bunun üzerine ‘Kayak yaptılar’ dedim, ‘Kayak nasıldı’ diye bir ifadem olmadı” diye konuştu.

Aşıkkutlu'dan 'özür' açıklaması

Aşıkkutlu'dan 'özür' açıklaması
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Ben küfrü duymadım ama yandaki divan katibi arkadaşımız duydu"

"Ben küfrü duymadım ama yandaki divan katibi arkadaşımız duydu"

Aşıkkutlu Hürriyet’ten Fatma Aksu'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hukuki olarak süreci idame ettireceğiz. Suç duyurusu yapacağım. Hemşerimiz tarafından böyle bir hakarete maruz kaldık. Ben küfrü duymadım ama yandaki divan katibi arkadaşımız duydu. Sonra kendisi de söylediği beyanı tasdik etti. Başkan, meclis bitiminde geldi, ‘5 dakika konuşabilir miyiz?’ diyerek beni makamına davet etti. Ben de ‘Uygundur’ diyerek gittim. O sözün bir anda ağzından çıktığını, üzgün olduğunu söyleyip özür diledi. Ben de kameralar önünde işlenmiş eylemin özrünün tenhada olmayacağını, meclis önünde hem şahsımdan hem meclisten özür dilemesi gerektiğini söyledim. Üzgün olduğunu beyan ediyordu, o ruh halini de tarafımıza yansıttı. İçerden üzgün olup olmadığını Allah bilir tabii.”

"Küfür nedeniyle meclis üyesi arkadaşım dava açacak, ben de şahit olacağım"

"Küfür nedeniyle meclis üyesi arkadaşım dava açacak, ben de şahit olacağım"

Mecliste İmamoğlu’nun solunda oturan İBB ve Sultangazi Meclis Üyesi, Divan Katibi Onur Uygun yaşananları şöyle anlattı: “Tevfik Göksu İBB Başkanı’na ‘Deprem için ne yaptınız?” sorusunu yöneltince, meclis üyemiz ‘Başkanımız kayak yaptı’ dedi. İmamoğlu o malum küfrü söyledi. Bir arkadaştan daha ‘kayak’ sesi geldi. İmamoğlu aynı küfrü tekrar söyledi. ‘Başkanım, yaptığınız ayıp değil mi’ dedim. Bana, ‘Haddini bil... Sen kimsin, ne karışıyorsun? Kayakla ilgili kim söylüyorsa, küfürlerim onlar için de geçerli’ dedi. ‘Terbiyesizlik yapıyorsunuz’ dedim. Küfür nedeniyle meclis üyesi arkadaşım dava açacak, ben de şahit olacağım.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
157
65
34
26
7
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kunti kunti

Yedi ceddinize sövse hakediyorsunuz yalancı adiler

Necip Yıldız

O göt varsa gel söv seni bi zıbartıyım 3 saniyede

Cihan Yeşilyurt

Kayak size girsin mi demiş acaba?

Pew Pew Pew

hay sikiyim kayağınızı da olabilir , kayak siksin sizi olabilir. kayağın amına koyim size bişi olmasın demiş olabilir.

sarmaşıklar

Tabi ortalıkta timsah gözyaşı döküp deprem ayağıyla yardımları toplayıp VAKIF lara bağışlasa iyi adam olurdu. Götünüze girsin o kayaklar orospu çocukları