Görüş Bildir
Haberler
İmam Konakcı Diyanet'in Yöneticisine 'Ahmak' Dedi, Gözler Yargıda

İmam Konakcı Diyanet'in Yöneticisine 'Ahmak' Dedi, Gözler Yargıda

Emre Ordu
05.01.2023 - 10:55 Son Güncelleme: 05.01.2023 - 12:22

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na hapis ve siyasi yasak kararı veren mahkeme 'Ahmak sözcüğüyle ilgili içtihat bulamadık' demişti. İmam Halil Konakcı'nın, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen için 'Ahmak adam' dediğini belirten gazeteci Barış Terkoğlu, yargının alacağı kararın İmamoğlu davasına da içtihat olabileceğine dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na dönemin YSK başkan ve üyelerine ahmak' dediği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmişti. Gerekçeli kararını açıklayan mahkeme, “Ahmak sözcüğüyle ilgili içtihat bulamadık” savunmasını yapmıştı. 

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu bugünkü yazısında, İmamoğlu davasına içtihat olabilecek bir örnek paylaştı. Kadınları ve laikliği hedef almasıyla gündeme gelen İmam Halil Konakcı'nın Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı İşliyen'e 'ahmak adam' dediğini aktaran Terkoğlu, Konakcı'nın sözleri için 'hakaret yok' denilerek verilebilecek bir takipsizlik kararının İmamoğlu davasına da içtihat oluşturabileceğini vurguladı. Terkoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Ahmak adam tweet attı"

"Ahmak adam tweet attı"

Diyanet İşleri başkan yardımcılığına beş yıl önce Burhan İşliyen atandı. İşliyen, Başkan Ali Erbaş’a yakın bir isim. Diyanet’teki görevi nedeniyle de doğal olarak bir kamu personeli. Diyanet’ten bazı isimler İmam Konakcı’nın çıkışlarını eleştiriyor. Kullanılan dilin sert olduğunu, Diyanet’in bu açıklamalar nedeniyle yıprandığını söylüyorlar. Bu isimler arasında Burhan İşliyen de var.

İşliyen, geçenlerde, İslam adına radikal konuşmalar yapan, Konakcı’nın da aralarında olduğu hocaları eleştiren bir tweet attı. 18 Aralık tarihli mesajında şunu söyledi: “İhtilafları konuşabiliriz. Hatta aynı düşünmediğimiz konularda birbirimize sert eleştiri ve ithamlarda bulunur takipçilerimizi de artırabiliriz. Ama; hiç tartışmalardan etkilenip hidayete erene rastladınız mı? Ya da; gönüllere hitap eden güzel insanların tartıştığını gördünüz mü?”

Bu mesajı üstüne alınan Konakcı, 25 Aralık’taki ilk vaazında, İşliyen’e sert bir cevap verdi. Oturup izledim. Konakcı, İşliyen’in attığı mesajı anlattı. Söze de şöyle girdi: “Ahmak adam tweet attı geçen”. “Ulan” diye hitap ettiği İşliyen’den “Kibarlıktan geberip gidecek” diye söz etti. “Münafık” bile dedi. İşliyen’i ağır ifadelerle yerden yere vurdu.

"Yargı işin içinden çıkamıyor"

"Yargı işin içinden çıkamıyor"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Konakcı’nın İşliyen’e “ahmak adam” diye hitap etmesi ciddi bir yargı krizi çıkardı. Zira “ahmak” lafı İmamoğlu’na hapis cezası getirmişti. Bu durumda, aynı hukuk herkese uygulanacaksa, İşliyen de kamu görevlisi olduğu için, savcıların Konakcı’ya da “ahmak davası” açması ve mahkemenin de ceza vermesi gerekecek. Elbette idari soruşturma da açılacak. Konakcı’nın kürsüden indirilip imamlıktan atılması gündeme gelecek. Öte yandan, yok, savcılar dava açmaz ya da Konakcı’nın sözleri hakkında “Hakaret yok” diyerek takipsizlik kararı verirse, bu kez de İmamoğlu davasına “Ahmak hakaret değildir” içtihatı oluşturmuş olacaklar.

Üstelik... Savcıların harekete geçmesi için şikâyete de gerek yok. Kamu görevlisine hakaret, resen soruşturma açılabilen bir konu. Yargının son günlerde konuştuğu bu mesele, “Şimdi ne yapacağız?” dedirtmiş durumda. İmam Konakcı’ya İmamoğlu tarifesi uygulamak mı, yoksa uygulamayıp İmamoğlu’nu kurtaracak koz vermek mi? Yargı işin içinden çıkamıyor. Tam bir sakal bıyık diyalektiği!'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
11
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yengegeldikmi

Valla merakla bekliyorum sonucu ben de.

omer ali

yemez...belki gargara olur o kadar

QueenOfHearts

Hükümet değişirse ne kadar ahlaktan yoksun savcı,hakim,gazeteci,öğretim görevlisi,polis,jandarma,yönetici zart zurt varsa görevini kötüye kullanmaktan meslek... Devamını Gör