Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Maratonunda İlk Toplantı Yapıldı: Taraflar Neler Dedi?

Asgari Ücret Maratonunda İlk Toplantı Yapıldı: Taraflar Neler Dedi?

2021'de geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını yaptı. İşveren temsilcisi devletten destek talep ederken Türk-İş temsilcisi, 'Fedakarlığı servetine servet katanlar yapsın' dedi. Toplantıların ikincisi 15 Aralık'ta, üçüncüsü 22 Aralık'ta yapılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari ücrette 2021 rakamını belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ev sahipliğinde yapıldı. Toplantı koronavirüs salgını nedeniyle çevrim içi olarak yapıldı.

Toplantıda işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu yer aldı.

Duvar'ın haberine göre açılışta konuşan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Bakanlık olarak bu süreçte bir hakem rolü üstlenerek işçi ve işverenlerimizin mutabakatıyla asgari ücreti tespit etmeyi hedefliyoruz. Asgari ücretin işçi ve işverenlerin beklentilerine uygun, çalışma hayatına olumlu katkı sağlayacak seviyede belirleneceğine inanıyorum' diye konuştu.

Türk-İş: Fedakarlığı servetine servet katanlar yapsın

Türk-İş: Fedakarlığı servetine servet katanlar yapsın

Bakan Selçuk'un ardından konuşan Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, 7 milyon civarı insanın çok düşük belirlenen asgari ücretle yaşamlarını sürdürmeye çalıştığını vurguladı. Nazmi Irgat, Bakan Selçuk'a seslenerek, 'Siz aileden sorumlu bakansınız, bu ücretle ailelerin geçinmesi mümkün mü?' diye sordu.

Başta asgari ücretliler olmak üzere tüm çalışanlarla ilgili vergi düzenlemesinin adil olmadığını belirten Nazmi Irgat, 'Asgari ücretlilerle birlikte tüm çalışanlar için adil bir vergi düzenlemesi yapılmalı' dedi. Nazmi Irgat, asgari ücretliden vergi alınıp alınmamasının artık çok ciddi bir şekilde düşünülmesi gerektiğini söyledi.

Pandemi koşullarında milyonlarca kişinin işlerini kaybetmemek için hayatlarını tehlikeye atarak çalıştığını belirten Nazmi Irgat, 'Fedakarlıksa, ekonomik kriz döneminde servetine servet katanlar yapsın. Artık işçilerin daha fazla fedakarlık yapacak takatları kalmamış durumda' diye konuştu.

Türk-İş temsilcisi Nazmi Irgat, aynı düşüncelerle üç işçi sendikaları konfederasyonunun ortak açıklama yaparak insanca yaşanacak asgari ücret istediklerini hatırlattı.

İşveren devletten destek bekliyor

İşveren devletten destek bekliyor

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç ise, pandemi nedeniyle yaşanan ekonomik sorunları işaret ederek 'Asgari ücret belirlenirken ülkemizin ekonomik durumu ve işletmelerimize olan etkisi göz önünde bulundurulmalıdır' dedi. 

Koç enflasyonun üzerinde belirlenen asgari ücret nedeniyle işletmelerin zor durumda kaldığını, bu olumsuzluğun istihdamı olumsuz yönde etkilediğini ve kayıt dışı işçiliği de artırdığını öne sürdü.

Koç, işverenlerin devletten destek beklediğini, salgın koşulları da gözetilerek son 5 yıldır uygulanan asgari ücret desteğinin bu yıl da devam etmesini istediklerini belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci toplantısını TİSK'in ev sahipliğinde 15 Aralık, üçüncü toplantısını Türk-İş'in ev sahipliğinde 22 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
6
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
hasret Uncu

Boşuna toplanıp durmayın. Vereceğiniz 200tl!!!!

ALLEINE WOLF

Birde bu komisyon neden dört defa toplanıyor biliyor musunuz çünkü komisyon üyeleri her toplantıda 6 bin tl alıyorlar

ALLEINE WOLF

Bizi kıskanan ülkelerle aynı alım gücüne ulaşmak için asgari ücret net 10-12 bin tl olmalı.nokta