Görüş Bildir
Haberler
İlk Kez Cinsel İlişki Yaşayacaklara: Hazır Olduğunuzu Anlamanızı Sağlayacak 10 İşaret

etiket İlk Kez Cinsel İlişki Yaşayacaklara: Hazır Olduğunuzu Anlamanızı Sağlayacak 10 İşaret

Sally Bloom
11.03.2023 - 23:54

Bazı anlar unutulmaz! Hayatımızda bazı deneyimler sadece bir kez yaşanır ve bizim için anlamı büyüktür, ilk cinsel ilişkimiz gibi. İlk seks deneyimimiz sırasında mutluluk, korku, heyecan gibi birçok duyguyu aynı anda yaşarız. Kafamızda birçok soru olabilir, bu gayet doğal bir durumdur. Çünkü ilkler sürprizlerle doludur! Bu nedenle kendimizi hazır hissetmeliyiz ve istediğimizden emin olmalıyız. Peki ama nasıl?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeterli bilgiye sahip olmak

1. Yeterli bilgiye sahip olmak

Ülkemizde okullarda yeterli cinsel eğitim verilmiyor ve seksle ilgili bilgileri ailelerimizden, arkadaşlarımızdan, internette gördüklerimizden öğrenmeye çalışıyoruz. Oysa ilk cinsel deneyim öncesi yeterli ve doğru bilgiye sahip olmak, bunlar üzerine düşünüp içselleştirmek oldukça önemli. Öğrendiklerimizi ise (basit anatomik bilgiler, haz noktaları ya da korunma yöntemleri gibi) ilk ilişki yaşayacağımız partnerimizle paylaşmalı, bunlar üzerine konuşmalıyız.

2. Sevgi ve saygı her şeydir!

2. Sevgi ve saygı her şeydir!

İlk sevişme öncesi kendinizi hazır hissetmeniz için bir diğer önemli nokta ise partnerinize duyduğunuz sevgi ve saygıdır. Aşık mısınız ya da aşk istiyor musunuz? Değer gördüğünüzü ya da değerlerinize saygı duyulduğunu hissediyor musunuz? Bunu anlamak için birbirinize açık olun ve aklınıza takılanları konuşmaya çalışın.

3. Korunma yöntemlerini öğrenmek

3. Korunma yöntemlerini öğrenmek

İlk cinsel deneyim öncesi mutlaka ama mutlaka korunma yöntemlerini bilmelisiniz! Sadece bilmek de yeterli değil, hangisinin sizin için en uygun yöntem olduğunu anlamak, nasıl kullanılacağını bilmek, nereden alacağınızı öğrenmek de çok önemli. Bunun için partnerinizle birlikte konuşmalı ve fikir alışverişi yapmalısınız. Son olarak da korunma yönteminiz doktora gitmeyi gerektiriyorsa (doğum kontrol hapı gibi) mutlaka doktorunuza danışmalısınız.

4. Seks ilişkiniz için ne anlama geliyor?

4. Seks ilişkiniz için ne anlama geliyor?

Bir ilişkideyseniz cinsel deneyim yaşamadan önce seksin ilişkinizin için ne anlama geldiğini konuşmalısınız. Cinsellik bir taraf için ilişkinin ciddileşmesi ya da evliliğe gitmesi, diğer taraf içinse sadece bir eğlence, zevk anı olabilir. Bu da kalp kırıklıkları ve ilişkinin yıpranması demek. Bu sebeple hem sizin hem de partnerinizin cinsellikten beklentisi, yüklediği anlamlar birbiriyle uyuşmalı.

5. Mükemmeli aramadığından emin ol:İlkler mükemmel olmak zorunda değildir!

İlk cinsel deneyim unutulmaz olabilir, ama mükemmel olmak zorunda değildir! Beklenmedik ya da istemeyeceğimiz şeyler yaşanabilir ve bu gayet doğal bir durumdur. Bu nedenle kusursuz olması beklentisinden çıktığında hazırsın demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Partnerine gerçekten güvendiğini hissetmek

6. Partnerine gerçekten güvendiğini hissetmek

İlk cinsel deneyim öncesi partnerinize güven duyduğunuzdan emin olmalısınız. Aynı şekilde onun da size güveneceği bir alan yaratmalısınız. Hem fiziksel hem de duygusal olarak güven inşa edildiğinde cinsel deneyim için kendinizi daha hazır hissedeceksiniz!

7. Sadece partnerin için değil kendin için istemek

7. Sadece partnerin için değil kendin için istemek

Gerçekten seks yapmak istiyor musunuz yoksa partneriniz istediği için mi istiyorsunuz? Mutlaka kendinize sormalısınız! Partner baskısına maruz kalmadığınızdan ve gerçekten yapmak istediğinizden emin olun.

8. Yaşım geldi de geçiyor diye düşünüyorsan yanılıyorsun!

8. Yaşım geldi de geçiyor diye düşünüyorsan yanılıyorsun!

Cinsel deneyimler, akran baskısı yaşadığımız sayısız konudan biri. Bu sebeple 'bir tek ben yapmadım' ya da 'çok geç kaldım şimdiye yapmalıydım' gibi düşünceler aklımızı kurcalayıp bizi yanıltabilir. Unutmayın ki sırf yaşıtlarınız seks yaptığı için sizin de yapmanız gerekmez. Seks yapmak için en doğru yaş hazır hissettiğiniz yaştır!

9. Konuşmak istediğin insanlarla konuşmak

9. Konuşmak istediğin insanlarla konuşmak

Hazır hissettiğini anlamanın bir yolu da yakın çevredeki insanlarla konuşmaktır. Hem içinizi rahatlatıp endişelerinizi dile getirmek, hem de aklınızdaki soruları sorabilmek için güvendiğiniz ve tecrübesi olan arkadaşlarınızla, ailenizle ya da bir doktorla konuşmak isteyebilirsiniz. Kendinizi rahat hissediyorsanız hazırsınız demektir!

10. İç sesini dinle: Gerçekten istiyor musun?

Tüm bu maddeler için hazır olduğunuzda ve aklınızdaki soruları cevaplandırdığınızda bile kendinizi hazır hissetmiyor olabilirsiniz. Cinsellik için tam olarak hazır hissettiğinizi anlamak için kendi içinize dönmeyi ve gerçekten isteyip istemediğinizi kendinize sormayı deneyin. Tüm heyecan, mutluluk ve endişelerinizle birlikte hazır olduğunuzu hissettiğinizde sizin için doğru an gelmiştir!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
15
14
6
6
5
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın