Görüş Bildir
Haberler
İlk Buluşmada Gerginliğini Azaltıp Eğlenceyi Artırmak İçin Deneyebileceğin 10 Yol

İlk Buluşmada Gerginliğini Azaltıp Eğlenceyi Artırmak İçin Deneyebileceğin 10 Yol

Lunami
17.06.2022 - 20:07

İlk buluşmadaki gerginliğini azaltarak eğlencenin dozunu arttırmaya ne dersin? 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Buluşacağın kişiyi sana yakın biri olarak düşün!

Bu yöntem ilk buluşmada karşındaki kişiyle eğlenceli vakit geçirmeni sağlayacak belki de en iyi yöntemlerden birisi. Fazla aşırıya kaçmadan buluşacağınız kişiyi sanki daha önce tanıyormuşsunuz gibi düşünürseniz üzerinizdeki gerginliği de azaltmış olursunuz.

2. Buluşma öncesinde rahatça konuşabileceğiniz konular bulun.

İlk buluşmalarda belki de gerginliği ikiye katlayan ve ortamın modunu düşüren durumlardan bir tanesi de ne konuşacağını bilememek. Bu nedenle eğer buluşmadan önce üzerinde kolayca konuşulabilecek birkaç konu başlığı hazırlarsan karşındaki kişiyle çok daha eğlenceli vakit geçirebilirsin.

3. Buluşma mekanınız daha önce hiç gitmediğiniz bir yer olmasın!

Buluşma mekanınızı daha önce en az birkaç defa gittiğin bir yerden seçersen buluşmanızı çok daha verimli getirebileceğini düşünüyoruz. İnsanlar kendilerine tanıdık mekanlarda kendilerini daha rahat hisseder ve gerginlikleri azalır. Buna ek olarak bulunduğunuz civarı biliyorsan karşındaki kişiyle buluşmanızın eğlencesini arttıracak aktiviteler yapabilirsiniz.

4. Doğal davran!

Ne kadar doğal olursan aslında buluşmadan da bir o kadar keyif alabilirsin. Nedeni çok basit, insan kendini ne kadar farklı biri gibi sunarsa iletişimde de bir o kadar zorlanır. Yapmayı sevmediğin aktiviteleri seviyormuş gibi göstermek yerine sevdiğin, bildiğin konularda konuşup birbirinizi tanımanız buluşma sırasında diken üstünde olmadan rahat bir şekilde konuşmayı sağlar.

5. Gergin olduğunu çok fazla belli etmemeye çalış!

Bir ilk buluşma öncesi gergin hissetmek kadar doğal bir tepki daha yok. Bu gerginlik yok edilmese bile azaltılabilir, düşünülmemeye veya gösterilmemeye çalışılabilir. Demesi kolay olsa da siz gergin olursanız karşınızdaki kişi de gergin olur. Bu nedenle gerginliğinizi düşünmemek buluşma sırasında geçirdiğiniz vaktin hem kalitesini hem de eğlencesini arttırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlgi alanlarınıza yönelik bir buluşma organize edin.

Bir buluşma organize etmek oldukça iyi yöntemler arasında sayılabilir. Randevu organize etmek karşınızdaki kişiyi önemsediğinizi gösterirken aynı zamanda buluşma sırasında 'Şimdi ne yapsak?' sorularının ortaya çıktığı durumları önlemek için de harika bir yöntem. Aynı zamanda da ilgi alanlarınız doğrultusunda buluşmanızın eğlencesini oldukça arttıracak bir yol.

7. Unutmayın klişeler de hayat kurtarır!

Birçok kişi ilk buluşmanın yazılı olmayan o gizli rutinini bilir. Kendini rahat hissettiren kıyafetler giymek, buluşma öncesi stresi azaltacak aktivitelerde bulunmak, buluşma sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve daha birçok detay çevrenizdekilerin hep uygulamanızı önerdikleri tavsiyelerdir. Aslında o kadar da haksız sayılmazlar. Bu ve benzeri yöntemleri uygulamak ilk buluşmadaki gerginliğinizi ve stresinizi azaltmada yardımcı olabilen yöntemlerdir.

8. Klişe sorulardan kaçınmaya çalışın!

Doğruya doğru klişeler hayat kurtarabilir ama her zaman değil! Bir ilk buluşmada karşınızdaki bireyi tanımaya ve anlamaya çalışmak için sorulabilecek belki de binlerce soru var. Bu soruların içinde klişeler de var ve dahil edilebilir ama karşınızdaki kişiyle bütün bir konuşmayı klişe sorularla geçirirseniz randevunuz o kadar da eğlenceli olmayabilir...

9. İkinizin de yeni olduğu bir etkinliğe katılın!

İlk buluşma dediğimiz yalnızca, bir yerde saatlerce oturup konuşarak karşınızdaki kişiyi çözümlemeye çalışmak değil, birbirinizi gerçekten tanıyabileceğiniz bir aktivitedir asında. Bunu da yapmanın en eğlenceli ve tatlı hali ikinizin de daha önce deneyimlemediği bir konudaki etkinliğe katılmaktan geçiyor.

10. Randevu planınızı yaptıktan sonra bir kere gözden geçirin.

İlk buluşma öncesinde görüşeceğiniz kişiyle bir plan yapmak oldukça iyi, yaptığınız planı gözden geçirmek ise çok daha iyi bir yöntem! Nerede, saat kaçta buluşacağınızı, neler yapacağınızı gibi detayları gözden geçirmek ve ona göre hazırlanmak buluşmadaki gerginliğiniz azaltarak enerjinizi arttıracaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
6
3
3
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın