Görüş Bildir
Haberler
İlişki Profesörü Geldi: Karşınızdaki Kişinin Sizden Hoşlandığını Gösteren 10 Psikolojik Davranış Biçimi

İlişki Profesörü Geldi: Karşınızdaki Kişinin Sizden Hoşlandığını Gösteren 10 Psikolojik Davranış Biçimi

Sueda İlkyaz
25.09.2022 - 10:31

Aşkın karmaşık dilini anlamanıza yardımcı olmak için, birisinin sizden hoşlandığını gösteren 10 işareti içeriğimizde sizlerle paylaşıyoruz. Detaylar içeriğimizde...👇

Not: Tabii ki yalnızca hareketlerden birinin olması sizden hoşlandıkları anlamına gelmez. Ancak bu işaretleri ne kadar çok fark ederseniz, hoşlandığınız kişinin sizden hoşlanıyor olması olasılığı da bir o kadar artar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gözlerini sizden alamaz.

1. Gözlerini sizden alamaz.

Genelde gözler kalbin aynasıdır derler. Peki sadece gözlerini izleyerek hoşlandığınız kişinin duygularını anlamak mümkün mü?

2014 yılında yapılan bir çalışma, gözlerinizin gerçek niyetlerinizi ele verdiğini ortaya serdi. En çok arzu ettiğiniz insanlara, yerlere ve nesnelere bilinçsizce gözleriniz takılır. Yiyeceklere bakıyorsanız muhtemelen açsınızdır. Ailenizle fotoğraflarınıza bakıyorsanız, ev hasreti çekiyor olabilirsiniz. Eğer sevdiğiniz kişinin de gözleri size sabitlenmişse, sizden hoşlanıyor olabilirler.

2. Size doğru eğilir.

2. Size doğru eğilir.

Arkadaşlarınızla birlikteyken geriye doğru yaslanırsınız, sakin ve rahat olursunuz. Sevdiğiniz birinin yanında ise öne doğru; onu önemsediğinizi göstermek için ona doğru eğilirsiniz.

Şimdi hoşlandığınız kişinin hiç bilginizin olmadığı bir spordan bahsettiğini düşünün. Hiç ilginizi çeken bir konu değil ama yine de dinlerken ona doğru eğiliyorsunuz. Neden? Çünkü onun fikirleri sizin için önemli. İşte vücudunuz da farkında olmadan hoşlandığınız kişiye karşı bu şekilde tepki verir...

3. Size karşı savunmasız olur.

3. Size karşı savunmasız olur.

Birine karşı tamamen açık olmak hiç kolay değildir. Günlük hayatınızda kendinizi incinmekten korumak için etrafınıza dev duvarlar örersiniz ama güvendiğiniz birinin yanındayken o duvarlar yıkılır ve savunmasız kalırsınız.

1997 yılında yapılan bir araştırmaya göre, birisinin karşısında duygusal açıdan savunmasız olmak hem karşı tarafın sevgisini besler hem de sizi daha çekici kılar. Daha derin duyguları besleyerek aranızda güven oluşturur.

Tabii ki bu duvarları kaldırmak tek taraflı olmamalıdır. İki tarafın da karşılıklı olarak tüm çıplaklığıyla duygularını paylaşması gerekir. Bu yüzden eğer hoşlandığınız kişi sürekli sizin hakkınızda daha fazla bilgi edinmek istiyorsa, ikiniz arkadaştan daha fazlası olabilirsiniz.

4. Size bakarken gülümser.

4. Size bakarken gülümser.

Farklı gülümsemeler farklı anlamlara gelirler. Peki insanlar aşık olduklarında nasıl gülümserler?

2018'de yapılan bir araştırmada içten bir gülümsemenin karşı tarafa güven verebileceği veya sizi çekici kılabileceği ortaya çıkmıştır. Yani bu durumda hoşlandığınız kişi size güven vermek için ya da sizi kendine yakın hissettiği için sürekli gülümsüyor olabilir.

5. Duruşlarını düzeltir.

5. Duruşlarını düzeltir.

Sevdiğiniz biriyle etkileşime geçtiğinizde, içgüdüsel olarak daha düzgün bir duruşa geçersiniz. Kollarınız bağlıysa çözersiniz, bacak bacak üstüne atarsınız ve sırtınız düzleşir. Bu sözsüz sinyallerin her biri hoşlandığınız kişiyle fiziksel ve duygusal bir bağ oluşturmaya çalıştığınızın işaretidir.

Yani hoşlandığınız kişi sizden hoşlanıyorsa, odaya girdiğiniz anda daha düzgün oturmaya başlayabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Gözlerinizin içine bakar.

6. Gözlerinizin içine bakar.

Sevdiğiniz kişiyle vakit geçirdiğinizde beyniniz oksitosin adı verilen bir aşk hormonu salgılar.

Bu hormon beyninizi harekete geçirir ve etrafınızdaki insanlara daha yakın hissetmenizi sağlar. Bu yakınlık vücut dilinizi değiştirir, göz teması gibi hareketleri yapmanızı sağlar.

Başka bir deyişle, hoşlandığınız kişinin gözlerine bakmak sadece romantik değildir ayrıca ilginizi ifade etmenin mükemmel bir yoludur. Eğer o da sizin gözlerinizin içine bakıyorsa, duygularınız karşılıklı olabilir.

7. Fiziksel temas kurar.

7. Fiziksel temas kurar.

Birinden hoşlanıyorsanız, en ufak hareketler bile heyecan verici olabiliyor. Kolunuza küçük bir dokunuş gibi. Fiziksel iletişim kurmak çok önemlidir çünkü başka birine, özellikle de sevdiğiniz birine dokunmak kendinizi iyi hissettirecek hormonları tetikler. Hoşlandığınız kişi elinize hafifçe dokunduğunda veya sırtınızı her sıvazladığınızda bunu hatırlayın.

Yanlışlıkla oldu demeyin, size gerçek duygularını göstermeye çalışıyor olabilir.

8. Size zaman ayırır.

8. Size zaman ayırır.

Programlarını size göre ayarlayarak ikinizin bir araya gelmesi için vakit yaratırlar.

Zaman ve mesafe gibi görünmez engeller genç çiftler için ortak engellerdir. Hoşlandığınız kişi size her zaman ayırdığında, bu engellerden birini sizin için aşmış oluyorlar. Bu, ilişkinizin bir geleceği olabileceği anlamına gelebilir.

9. Davranışınızı kopyalar.

Hoşlandığınız kişinin sizi taklit ettiğini hiç fark ettiniz mi?

Her gülümsediğinizde, gülümserler. Ne zaman bir şey içseniz, onlar da içerler. Bu psikolojik olaya aynalama denir.

Birinden hoşlandığınız zaman onun duruşunu, hareketlerini ve yüz ifadelerini taklit edersiniz, bu yüzden hoşlandığınız kişiyle konuşurken aynaya bakıyor gibi hissediyorsanız, karşınızdakinin size karşı hisleri olma ihtimali çok yüksek.

10. Bazı ufak tefek eşyalarını size ödünç verir.

10. Bazı ufak tefek eşyalarını size ödünç verir.

İlk bakışta ödünç verilen eşyalar önemsiz görünebilir, ancak çoğu zaman romantik bir ilginin işaretidir. Bunu küçük bir yatırım olarak düşünebilirsiniz. Size bir şey ödünç verdiklerinde aranızda bir bağ oluştururlar. Bu eşya ne kadar küçük olursa olsun ikinizi birbirine bağlar, bu yüzden bu tür ufak tefek şeylerin gözden kaçmasına izin vermeyin.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
12
10
7
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Culog

Bana karşı bir tanesini de yapan yok çevremde :)

Free_Roam

Bir tane daha aynı yolun yolcususu demek, yalnız değilsin :,) ...

Free_Roam

Eğer bunların 10/7 si doğruysa bütün sınıf benden hoşlanıyor demek XD... ben asyalı kızlardan hoşlanıyorum ama .d

Ayca

5/10 ümitlenmeli miyim ?