Görüş Bildir
Haberler
İlginç Yasakları Olan Ülkeler: Öğrenince Adım Atmak Bile İstemeyebilirsiniz!

İlginç Yasakları Olan Ülkeler: Öğrenince Adım Atmak Bile İstemeyebilirsiniz!

Gülistan Başköy
01.07.2024 - 14:06 Son Güncelleme: 01.07.2024 - 14:07

Dünya genelinde birçok ülkenin farklı kültürel, sosyal veya politik nedenlerle ilginç yasakları bulunuyor. Bu yasaklara uymayanlara ise büyük cezalar kesilebiliyor. Turistik gezi için bu ülkeleri gitmeyi düşünüyorsanız aman dikkat edin.

İşte bazı ülkelerin sıra dışı yasakları!

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Singapur

Singapur

Singapur'da sakız satmak da kullanmak da yasak. Bu yasağın kentteki temizlik standartlarını korumak amacıyla getirildiği biliniyor.

Fransa

Fransa

Fransa'da marketler, gece ışıklarını kapatmak zorunda. Bu kuralın getiriliş amacı ise enerji tasarrufu sağlamak.

Suudi Arabistan

Suudi Arabistan

Bu bilgiyi duymayan yoktur herhalde: Biliyorsunuz ki Suudi Arabistan'da kadınların araba kullanması uzun yıllar boyunca yasaktı. Ama son yıllarda kısıtlamalar kademeli olarak kaldırıldı.

Malezya

Malezya

Malezya'da alkol yasak değil ancak bazı kısıtlamalar bulunuyor. Örneğin islami yaşamın yaygın olduğu bölgelerde (Kelantan, Terengganu gibi eyaletlerde) oteller dışında alkol satışı yapılmıyor.

Tayland

Tayland

Monarşiyi koruma konusunda dünyanın en sert kanunlarına sahip ülkelerinden Tayland'da resmi olarak krala hakaret etmek suçtur ve ciddi cezalar verilebilir. Ülkede kraliyet ailesine saygı gösterilmesi gerektiği düşünülüyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İran

İran

İran'da kadınlar kamu alanlarında başlarını örtmesi zorunlu. Bunun yanı sıra ülkede batı müziği ve dansı gibi bazı kültürel etkinlikler de kısıtlıdır.

Yunanistan

Yunanistan

Yunanistan'ın tamamında değil ancak Akropolis'te topuklu ayakkabıyla gezmek yasak. Bu anlaşılır olabilir çünkü o bölgede antik kalıntılar sivri topukların verebileceği zararlardan korunmak isteniyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
5
2
2
1
1
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın