İlaçlara Gelen Yüzde 37'lik Zammı 'Müjdeleyen' Sağlık Bakanı Koca'ya Tepkiler Yağdı
Onedio’yu Google’da tercih edilen kaynak olarak ekleyin

Biliyorsunuz son birkaç aydır büyük ilaç kıtlığı vardı. Eczacılar, vatandaş, herkes mağdur durumdaydı. Ağır hastaların ilaçlarının yanında antibiyotik gibi ürünlere de ulaşmak imkansız hale gelmişti. Bunun sebebinin ilaç firmalarına yapılan ödemelerdeki kurun düşük olması konuşuluyordu. Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca fiyat güncellemesinin (zam kelimesi ne güzel unutuldu) öne çekilerek bu sorunun çözüldüğünü müjdeledi. Tepkilerden de kaçamadı.
Biliyorsunuz Türk Lirası'ndaki astronomik değer kaybı sadece cebimizi değil sağlığımızı da etkileyen bir politika. Çünkü aylardır ilaçlara ulaşamıyoruz.
Fahrettin Koca da müjdeyi(!) böyle verdi.
Ardından ilgili kararnamenin görselini paylaştı.
Gelen tepkiler sert oldu.
Muhtemelen.
Akıllara gelebilir.
Zam oranı da belirtilmemişti.
Türk Lirası'nın yaşadığı değer kaybının sonuçlarını hasta vatandaş çekiyor.
Cem Toker'in paylaşımı 👇
Her şey mümkün.
Yargı bağımsızlığı mı?
Düşünülmüştür.
👇
Neyse ki sorun ikna edilmedi.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öğretmenlik, çevirmenlik gibi görevlerde bulundum. Bu esnada pek çok mizah mecrasında yazılarım yayımlandı. Türkiye’de sosyal medyanın popülerleşmesinin ardından yaşanan her olayın hem şahidi oldum hem de bu mecraların aktarıcısı olmaya çalıştım. 2015 yılından beri Onedio’da yaratıcı içerikler ve sosyal medya gündemi üzerine çalışıyorum.
Tüm içerikleri




Yorum Yazın