Görüş Bildir
Haberler
İkinci Dalganın İlk Kısıtlamaları Devreye Girdi: Sokağa Çıkma Yasağı ise Yarın Başlayacak

İkinci Dalganın İlk Kısıtlamaları Devreye Girdi: Sokağa Çıkma Yasağı ise Yarın Başlayacak

Salgın nedeniyle alınan yeni tedbirler bu akşam 20:00 itibarıyla devreye girdi. AVM, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri için kısıtlamalar başladı. Sokağa çıkma kısıtlaması ise yarın akşam başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan sokağa çıkma sınırlamasına ilişkin bir hatırlatmada bulunarak yasağın cumartesi saat 20.00'den pazar saat 10.00'a, pazar günü ise akşam saat 20.00'den pazartesi saat 05.00'e kadar uygulanacağını bildirdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde alınan kararlar doğrultusunda yeni tedbirler, saat 20.00'den itibari ile başladı.

Buna göre;

  • Alışveriş merkezi, market, berber, kuaför ve güzellik merkezleri, saat 20.00 itibari ile kapandı. Bu yerler yarından itibaren her gün 10.00-20.00 saatlerinde hizmete açık olacak.

  • AVM içindekiler dahil restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerleri de 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis veya 'gel­-al' şeklinde hizmet verecek.

  • Pastaneler ile simit, börek, poğaça vb. ürünleri üreten ve satan iş yerleri sadece bu ürünlerin satışını sabah 08.00'den itibaren gel-al şeklinde yapabilecek.

  • Kısıtlamadan, yerleşim sahasında bulunmamak kaydıyla kara yolları kenarında yer alan ve şehirler arası toplu ulaşım ve lojistik amaçlı araçlara hizmet veren bazı dinlenme tesislerindeki yeme içme yerleri muaf olacak.

  • 20.00 itibari ile sinema salonları da yıl sonuna kadar kapalı olacak.

  • Kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri ise yeni bir karar alınıncaya kadar kapalı kalacak.

Bakan Koca: Sokak kısıtlaması yarın başlıyor

Bakan Koca: Sokak kısıtlaması yarın başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla, hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. 

Sınırlamanın yarın başlayacağını kaydeden Bakan Koca, 'Cumartesi saat 20.00'den pazar sabah 10.00'a kadar. Pazar günü ise akşam 20.00'den pazartesi sabah 05.00'e kadar. Zorunlu tedbirlere gönüllü tedbirlerle destek olmanızı bekliyoruz. Kendinize ek kısıtlar koyarsanız, seviniriz' ifadelerini kullandı.

Turistlere ve set çalışanlarına sokağa çıkma yasağı yok

Turistlere ve set çalışanlarına sokağa çıkma yasağı yok

İçişleri Bakanlığı, kafa karışıklığına neden olan kısıtlama nedeniyle yaptığı bilgilendirmede turistlere ve reklam-dizi sektörü çalışanlarına sokağa çıkma yasağı olmadığını duyurmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
108
61
20
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hakan Çınar

Turistler dışarı çıkabiliyor çünkü hastalık bulaşmada T.c. vatandaşı olma şartı mı taşıyor. reklam ve dizi çekenleri anlıyorum virüs kameralara yakalanmaktan... Devamını Gör

ventolin

Koskoca ülkeyi turistlerden gelecek döviz için oyuncak ettiniz. 80 milyondan sokağa çıkma yasağına uymaları isteniyor ama turistler muaf. Bu kadar rezil kara... Devamını Gör

Kunti kunti

Turist te yok ki zaten

Ancient Guy

Bu yeni yasakların ardından tanıdığım bazı insanlar işsiz kalırlarken hiçbir şey yapmadığı halde her sabah işe gitmeye devam eden de bir sürü insan tanıyorum... Devamını Gör