Görüş Bildir
Haberler
İki Ülke ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’nda Olduklarını Haberlerden Öğrenmiş!

İki Ülke ‘Teröre Karşı İslam İttifakı’nda Olduklarını Haberlerden Öğrenmiş!

FreiGeist
16.12.2015 - 17:00

Suudi Arabistan’ın kurduğu ve 34 ülkenin yer aldığı söylenen ‘Teröre karşı İslam İttifakı’ içinde adı geçen Lübnan ve Pakistan, ittifakta yer almadıklarını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Express Tribune gazetesinin haberine göre, Pakistan hükümetinin Suudi Arabistan öncülüğünde kurulan koalisyona dahil olduğundan haberi olmadığı belirtildi. Gazeteye konuşan bir Pakistan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, koalisyona dahil olduklarını haberlerden öğrendiklerini söyleyerek, Suudi Arabistan'daki elçilerinden detayları öğrenmesini istediklerini kaydetti.

Pakistan Dışişleri Sekreteri Aziz Çaduri de, koalisyona dahil edildikleri haberlerini şaşkınlıkla karşıladıklarını söyledi.

Pakistan yetkilileri, daha önce de Birleşmiş Milletler destekli olmayan askeri ittifakların parçası olmayacaklarını vurgulayarak, Yemen’e düzenlenen operasyonlarda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonda yer almayacağını duyurmuştu.

Lübnan'ın haberi bile yokmuş...

Pakistan’ın ardından Lübnan’dan da benzer bir açıklama geldi. Lübnan Dışişleri Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın ‘terör karşıtı koalisyon kurduğundan' bile haberdar olmadıklarını belirtti.

Suudi Arabistan, Pazar günü IŞİD’e karşı Türkiye, Mısır, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ve Malezya'nın da aralarında olduğu 34 ülkeyi kapsayan bir İslam İttifakı kurduğunu açıklamıştı.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Suudi Arabistan, 34 İslam ülkesinden oluşan yeni bir askeri ittifakın kurulduğunu açıklamıştı.

Suudi devlet ajansı SPA'da yayımlanan ortak açıklamada, Suudi Arabistan liderliğinde kurulan koalisyonun 'terörizmle' mücadele edeceği ve bu amaçla ortak operasyonlar düzenleyeceği belirtilmişti. 

Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
13
7
2
1
1
0