Görüş Bildir
Haberler
İki Haftalık Kısmi Yasaklar Bitti! Şimdi Ne Olacak? Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? İş Yerleri Çalışacak mı?

İki Haftalık Kısmi Yasaklar Bitti! Şimdi Ne Olacak? Sokağa Çıkma Yasağı Var Mı? İş Yerleri Çalışacak mı?

Sunay Korkmaz
26.04.2021 - 19:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısında açıkladığı kısmi yasak için verilen süre doldu. Bugün yeni bir toplantı yapıldı. Ramazan ayının kalan günleri ve Ramazan Bayramı'nda yasak olup olmayacağı masaya yatırıldı. Erdoğan toplantı sonrası yeni yasakları açıkladı. En çok merak edilen iki soru var; Sokağa çıkma yasağı var mı? İş yerleri çalışacak mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ramazan Bayramı’nı da içine alan 3 haftalık bir döneme giriyoruz. Hafta içi saat 19:00'dan sabah 05:00'e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Hafta sonları da markete ya da bakkala gitmek dışında sokağa çıkmak yasaklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı saat 15.46'da başladı. Erdoğan toplantı sonrası yeni yasaklarla alakalı olarak şunları söyledi;

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

  • '29 Nisan 2021 Perşembe akşamı saat 19.00'dan başlayıp, 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar sürecek şekilde tam kapanmaya geçiyoruz. İçişleri Bakanlığı genelgesinde belirtilen istisna tutulan kuruluşlar hariç, tüm iş yerleri faaliyetlerine ara verecektir.

  • Şehirler arası seyahatlerin tamamı izne tabi olacak ve şehirler arası toplu taşıma araçları yüzde 50 kapasiteyle çalışabilecek.

  • Konaklama tesislerindeki rezervasyonlar, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamaları için istisna teşkil etmeyecektir.

  • Anaokulu, kreş, 8'inci ve 12'nci sınıflar dahil, tüm kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilecek, tüm sınavlar ertelenecektir.

  • Sürecin hedeflediğimiz sonuçları verebilmesi için kurallar en sıkı şekilde uygulanacak, tedbirlerin istismarına izin verilmeyecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yağız Çakır

Lan millet ne yiyecek sanırsın Almanya, ingiltere ekonomisine sahibiz. Tam kapanma gerekli tamam ama sen vatandaşına maddi destek sağlayamadıktan sonra sefal... Devamını Gör