Görüş Bildir
Haberler
IKEA'nın Kurucusu Bitpazarından Giyiniyormuş

IKEA'nın Kurucusu Bitpazarından Giyiniyormuş

Emre Ordu
09.03.2016 - 22:14 Son Güncelleme: 10.03.2016 - 08:45

İsveç’in uluslararası mobilya markası IKEA’nın milyarder kurucusu Ingvar Kamprad, tüm kıyafet alışverişini bitpazarından yapıyor; saçlarını da, ucuza geldiği için Vietnam'da kestiriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşırı tutumluluğuyla bilinen 90 yaşındaki Kamprad, hayatını anlatan belgeselde “Üzerimdekilerin hepsi bitpazarından alınmadır. Çevreme iyi örnek olmak istiyorum” diye konuştu.

Dünya dördüncüsü

İsveç’in güneyindeki tarım bölgesi Smaland’da doğan Kamprad, “Tutumluluk, bizim yöre insanının doğasında var” diye konuştu. Kamprad’ın yaklaşık 65,5 milyar Euro serveti olduğu tahmin ediliyor.

Aile servetinin neredeyse tamamını düşük vergileriyle meşhur küçük Avrupa ülkesi Lihtenştayn’da tutan Kamprad, 2006’da Forbes dergisinin zenginler listesinde dünya sıralamasında dördüncü sıradaydı.

Berbere Vietnam’da gidiyor

Kamprad, 2008’de verdiği bir röportajda, Hollanda ziyareti esnasında gittiği berberde 22 Euro ödediği için çok kızgın olduğunu söylemişti.

Saçını nerede kestirdiği sorulduğunda, “Normalde saçımı gelişmekte olan ülkeleri ziyaret ettiğimde kestiririm. En son Vietnam’da kestirmiştim” yanıtını verdi.

1973’te yüksek vergiler nedeniyle İsveç’ten kaçıp Danimarka’ya yerleşen Kampra, oradan da İsviçre’ye geçti. 2010 sonrası kademeli olarak şirketteki görevlerini çocuklarına bıraktı.

AFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
28
20
9
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Seçil

Mirasçılarını daha zengin etmekten öteye gidemiyorsun hacı dayı

Ewok The Hutt

viatnam'a gidiş bedava galiba. kendi uçağıyla gitse yine cebinden para çıkcak. ne iş?

Furkan Meraklı

Adam her saçını kestirmek istediğinde ucuz diye vietmana gitmiyor, sadece vietmana işi düştüğünde saçını kestiriyor. Her şeye anlamadan bilmeden atlamak insa... Devamını Gör

lemon B.

Nam-ı diyar : dünyanın en zengin cimrisi