Görüş Bildir
Haberler
İHA'lara Önlem Arayışı

İHA'lara Önlem Arayışı

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD, küçük insansız hava araçlarının terör örgütlerince saldırı amaçlı kullanılmasını engellemek için önlem alıyor.

Giderek yaygınlaşan insansız hava araçları, daha çok eğlence amacı taşıyan, kendi kendine uçabilen cihazlar. Büyüklüklerine göre belli bir ağırlık da taşıyabiliyor. Güvenlik konusunda sıkıntı oluşturmaya başlayan bu cihazların terör örgütleri tarafından silah ya da patlayıcı taşıma amaçlı kullanımını engellemek için çalışma başlatıldı.

ABD hükümetine bağlı çalışan İç Güvenlik Departmanı bu konuda bazı adımlar attığını açıkladı. Teknoloji dergisi Wired’a açıklamalarda bulunan bir yetkili, birçok birimin katıldığı bir toplantıyla bu araçların ne kadar tehlikeli olabilecekleri konusunu görüştüklerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre bu cihazlar üzerinde patlayıcı ve silah taşınabileceği, bazı terör gruplarının bu tip çalışmaları olduğu istihbaratının da değerlendirildiği ifade edildi.

Engel olmak zor

Küçük insansız hava araçlarının fiyatları 150 TL ile 10-15 bin TL arasında değişiyor ve isteyen herkes tarafından satın alınabiliyor. Bazılarında GPS yani uydu üzerinden konum belirleyerek belli bir rota üzerinde uçma özelliği de bulunan bu araçlar radyo dalgalarıyla kumanda ediliyor. Bu radyo dalgaları engellenebilse bile GPS rotasını takip eden bir aracı engellemek o kadar kolay değil.

Beyaz Saray’a inmişti

Geçtiğimiz günlerde Beyaz Saray'ın bahçesine düşen insansız hava aracı büyük bir panik yaşanmasına sebep olmuştu. Aracın sahibi ise olayın bir kaza olduğunu ve kontrolden çıkan aracın yanlışlıkla Beyaz Saray’a düştüğünü ifade etmişti.

  • Kaynak: Wired ve Al Jazeera
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/iha...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0