Görüş Bildir
Haberler
İstanbul İftar Çadırları: İstanbul'da İftar Çadırı Nerede Olacak?

İstanbul İftar Çadırları: İstanbul'da İftar Çadırı Nerede Olacak?

Şüheda Duran
31.03.2022 - 00:30 Son Güncelleme: 02.04.2022 - 12:47

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşların gündeminde iftar çadırlarının bu sene kurulup kurulmayacağı yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda Türkiye'nin her ilinde onlarca iftar çadırı kuruluyordu. İftar vaktinde evlerine ulaşamayan ihtiyaç sahipleri ve vatandaşlar bu ramazan çadırlarında oruçlarını açıyorlardı. Ancak korona salgını başladığından beri iftar çadırı kurmak yasaklandı. Vaka sayısındaki azalma ve aşılama oranlarındaki düşüşle birlikte insanlar 2022 Ramazan ayında iftar çadırlarının kurulup kurulmayacağı konusunda araştırmalara şimdiden başladı. Peki, İstanbul'da bu sene Ramazan (iftar) çadırı kurulacak mı? İstanbul iftar çadırları nerede? İşte 2022 İftar çadırları...

İçeriğin Devamı Aşağıda

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının sembollerinden biri de iftar çadırlarıdır. Son yıllarda pandemi önlemleri nedeniyle kurulamayan iftar çadırlarının durumu bu yıl halkın gündeminde. Peki, İstanbul'da bu sene Ramazan (iftar) çadırı kurulacak mı? 2022 İftar çadırı nerelerde kurulacak?

İstanbul'da Bu Sene Ramazan (İftar) Çadırı Kurulacak mı?

İstanbul'da Bu Sene Ramazan (İftar) Çadırı Kurulacak mı?

İstanbul'un Güngören Belediyesi, ilk Ramazan çadırını kurdu ve ilk oruca hazırlanıyor. İftar yemeğinin yanı sıra bin kişilik çadırlarda tasavvuf müziği, gölge oyunları gibi özel etkinlikler düzenlenecek. İzzet Begoviç Parkı'nda kurulan iftar çadırları 30 gün boyunca hizmet verecek.

İstanbul İftar Çadırları Nerede?

İstanbul İftar Çadırları Nerede?

Güngören'de iftar çadırının kurulmasının ardından diğer ilçelerden de henüz haber gelmedi. Pandemiden önce İstanbul'un altı bölgesinde ramazan çadırları kurularak hizmet verilmişti. ,

Geçtiğimiz yıllarda kurulan iftar çadırları Avrupa Yakası'nda Mecidiyeköy, Eminönü ve Aksaray Meydanları'nda; Anadolu Yakası'nda ise Üsküdar, Çekmeköy ve Kadıköy'de bulunuyordu.

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın