Görüş Bildir
Haberler
İddia: Türkiye, İsrail ile Yakınlaşmak İçin Hamas Yöneticilerini Kovdu

İddia: Türkiye, İsrail ile Yakınlaşmak İçin Hamas Yöneticilerini Kovdu

ABD’li yazar Jonathan Schanzer, İsrail medyasından Kanal 12’ye dayandırdığı mesajında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail’le ilişkileri normalleştirmek için Türkiye’deki Hamas yöneticilerini kovduğunu yazdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Demokrasileri Savunma Vakfı’nda (FDD) araştırmacı ve ABD Hazine Bakanlığı’nda daha önce terör finansı analisti olarak çalışmış olan Jonathan Schanzer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'İsrail ile yakınlaşmayı hızlandırma çabalarının bir parçası olarak” Hamas yöneticilerinin ülkeyi terk etmesini istediğini öne sürdü. 

İddiasını İsrail medyasından Kanal 12’ye dayandıran Schanzer Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'İsrail kanalı 12, Erdoğan'ın İsrail ile yakınlaşmayı hızlandırma çabalarının bir parçası olarak Hamas'ı Türkiye'den kovduğunu bildirdi. Bu konuda şüpheciyim ancak takip edilmesi gereken ilginç bir gelişme' dedi.

Öte yandan İsrail-Filistin çatışmalarına yönelik çalışmalar yürüten basın izleme kuruluşu Middle East Monitor’ün (MEMO) yazarı Dr. Adnan Abu Amer, bugünkü yazısında, Türkiye ve İsrail’in karşılıklı kaygılara rağmen ilişkileri normalleştirmeye çalıştığını yazdı.

Abu Amer, iki tarafın ilişkilerini normalleştirmeye yönelik ciddi düşüncelerinin arkasında muhtemelen ikili ilişkilerin bölgenin güvenliği ve istikrarı için önemli olduğuna dair inançlarının yattığına dikkat çekti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Her şerde bir hayır vardır.Hamas dediğin "işidin" makyajlı hali

Halil Değerli

Eee ne oldum demeyeceksin.... ...... "Van minut" ten nerelere geldi... .... 😠🤪😡

Y. O.

Hamas = Taliban = IŞİD