Görüş Bildir
Haberler
Davutoğlu'ndan Şırnak'taki Görüntüyle İlgili Açıklama: 'Tasvip Etmemiz Mümkün Değil'

Davutoğlu'ndan Şırnak'taki Görüntüyle İlgili Açıklama: 'Tasvip Etmemiz Mümkün Değil'

Onedio Medya
04.10.2015 - 17:42 Son Güncelleme: 05.10.2015 - 10:27

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın paylaştığı ve Şırnak'ta bir cesedin zırhlı aracın arkasına bağlanarak çekildiğini gösteren fotoğrafın ardından İçişleri Bakanlığı soruşturma başlattı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafın videosu da ortaya çıktı. Diğer bir yandan Başbakan Davutoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 'Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Zırhlı polis aracına bağlanan iple sürüklenen cesetle ilgili İçişleri Bakanlığı açıklama yaptı. Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafla ilgili Demirtaş da bir tweet paylaşmıştı. Görüntüyle ilgili daha sonra video da ortaya çıktı.

'İddialar araştırılacak'

'İddialar araştırılacak'

Olayla ilgili soruşturulma başlatıldığını açıklayan bakanlığın açıklaması şöyle:

'Sosyal medyaya yansıyan ve Şırnak'ta yaşandığı iddia edilen hadiseyle ilgili soruşturma açılmıştır. İddialar tüm boyutlarıyla araştırılacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devletidir.Terörle mücadelemiz hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde kararlılıkla sürdürülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir'

'Görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir'

Başbakan Davutoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

'Şırnak'ta polise roketatarla saldırıda bulunurken emniyet güçleri tarafından etkisiz hale getirilen bir terör örgütü mensubuyla ilgili görüntüleri tasvip etmemiz mümkün değildir. 

Bu olayla ilgili hukuki ve idari soruşturma için gerekli talimatlar verilmiştir. 

Bu son derece yanlış tavırlar herşeyden önce hukuk devleti kuralları içerisinde canlarını tehlikeye atarak terörle mücadele eden, bunu yaparken de bir tek sivilin bile zarar görmemesi için azami dikkat gösteren, bölge halkının güvenliği için gece gündüz görev yapan emniyet teşkilatımız tarafından kabul edilemez.

Terörle yürüttüğümüz mücadeleyi kararlılıkla sürdürürken, hukuki zemini ve meşruiyeti aşındırmaya yönelik bu tür davranış ve tutumlara müsamaha göstermeyeceğimizi milletimize taahhüt ediyorum.

Türkiye, terör örgütünün her türlü barbarlığına karşın, terörle mücadelesini hukuk içinde yürütecektir.'

Tanrıkulu: 'Takipçisi olacağız'

Tanrıkulu: 'Takipçisi olacağız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Bakanlıktan Şırnak'taki insanlık dışı görüntü hakkında soruşturma başlatıldığı bildirilmiş. Konunun sonuna dek,adım adım takipçisi olacağız' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
2
2
2
1
0