Görüş Bildir
Haberler
İBB'nin Yetim, Öksüz, Engelli ve Şehit Çocuklarına Verdiği Burslara Zam Yapıldı

etiket İBB'nin Yetim, Öksüz, Engelli ve Şehit Çocuklarına Verdiği Burslara Zam Yapıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına bir defaya mahsus olarak verilen burslara Başkan Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla zam yapıldı. Geçen yıl 200 TL olan ücretler, 250 TL'ye yükseltildi. Zamlardan yararlanacak öğrenci sayısının 100 bini geçeceği tahmin ediliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İBB Eğitim Yardımı ilkokul, ortaokul, lise, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde eğitim gören şehit çocukları, yetim, öksüz ve engelli öğrencilere geçtiğimiz yıl 200 TL olarak dağıtılan karşılıksız yardımların devam etmesi kararı alındı.

Burs alacak öğrencilerin iki katına çıkması bekleniyor

Burs alacak öğrencilerin iki katına çıkması bekleniyor

Sözcü'den Sultan Uçar'ın aktardığı bilgiye göre,geçtiğimiz yıl 48 bin öğrencinin yararlandığı ve 200 TL olarak dağıtılan yardımlar İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla 50'şer TL arttırıldı. Öğrenciler bu yıl yüzde 25 zamla 250 TL burs alacak. 

Yetim, öksüz, engelli ve şehit çocuklarına dağıtılacak yardımlara zam yapan Başkan İmamoğlu'nun talimatıyla İBB Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü okullarda çalışma başlattı. 17 Eylül Salı günü başlayacak olan başvurular; İBB Eğitim Yardımları Başvuruları Müdürlüğü'nün Avrupa Yakası'nda Edirnekapı ve Anadolu Yakası'ndaki Selimiye ofislerinden yapılacak. Başvuruların bu yıl ikiye katlanarak 100 bin kişiye ulaşmasının beklendiği bildirildi.

Şehit çocukları özel okulda da okusa yardım alacak

Şehit çocukları özel okulda da okusa yardım alacak
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yardımlarda engelli öğrencilere MEB'in kabul ettiği yaş sınırı kabul edilecek. Anaokulu, kreş ya da özel okullara gidenler yardımlardan yararlanamayacak. Özel okul da okuyor da olsalar istisnai tutularak, şehit çocuklarına harçlıkları her koşulda verilecek. İlkokul, ortaokul, lise ve rehabilitasyon merkezlerindeki engelli çocuklara yapılacak yardım bir defaya mahsus olacak. Engelli öğrencilerden Rehberlik Araştırma Merkezi(RAM) raporları istenecek. Öğrenci adına ödemeyi alacak olan velinin kimliğiyle gitmesi gerekiyor. Şehit çocukları ile yetim-öksüz çocukların ise nüfus müdürlüklerinden durumlarını gösterir belge ibraz etmeleri gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
233
82
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sema candelen

Iste böyle ADAM olun. Ekrem başkanı tebrik ediyorum doğalgaza elektriğe değil şehit çocuklarına annelere emekliye öğrenciye destek çıkan imamoğlu gibi olun!

asihancan

zam değil o güncelleme olmuş. keşke hep böyle güncellense