Görüş Bildir
Haberler
İBB Kesim Olmayacak Dedi: Aşiyan Parkı Kapatıldı, Ağaçlar İşaretlendi

etiket İBB Kesim Olmayacak Dedi: Aşiyan Parkı Kapatıldı, Ağaçlar İşaretlendi

Batuhan
24.07.2017 - 01:27

Bebek Aşiyan'da şair Orhan Veli Kanık’ın satırlarının hayat bulduğu Aşiyan Parkı, Rumeli Hisarüstü-Aşiyan Füniküler Hattı istasyon yapımı için saç levhalarla çevrildi. Parkın içindeki ve sahil yolunun hemen yanında yer alan ağaçlar kırmızı renkle işaretlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından da konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Park saç levhalarla kapatıldı

Park saç levhalarla kapatıldı

DHA'da yer alan habere göre, Orhan Veli heykeli ile bilinen park, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Rumeli Hisarüstü ile Aşiyan arasında yapılacak füniküler hattı için saç levhalarla kapatıldı.

Füniküler hattının bir istasyonu da Aşiyan Parkı'nda yer alacak

Füniküler hattının bir istasyonu da Aşiyan Parkı'nda yer alacak

2,5 dakika sürecek füniküler hattının bir istasyonu Rumeli Hisarüstü'nde Boğaziçi Üniversitesi'nin ana giriş kapısında, diğer istasyon ise Aşiyan Parkı'nda yer alacak.

Parktaki ağaçlar işaretlendi

Parktaki ağaçlar işaretlendi

Parkın içerisinde genç-yaşlı pek çok ağaç numaralandırıldı. Ayrıca iki şeritli sahil yolunun karşısında, deniz kenarında yer alan bazı ağaçlar da kırmızı boya ile işaretlendirilerek numaralandırıldı.

Orhan Veli'nin heykeli bulunuyor

Orhan Veli'nin heykeli bulunuyor

Orhan Veli Kanık’ın İstanbul Türküsü şiirinde yer alan dizelerinin hayat bulduğu parktı Aşiyan Parkı. Orhan Veli’nin arkadaşları, şairin vefatının ardından 

“Rumelihisarı'na oturmuşum;

Oturmuş da bir türkü tutturmuşum:

‘İstanbul'un mermer taşları;

Başıma da konuyor, konuyor aman, martı kuşları;

Gözlerimden boşanır hicran yaşları;

Edalım,

Senin yüzünden bu halim' 

dizelerini vasiyeti kabul etti, şairi Aşiyan Mezarlığı’na defnetti. Orhan Veli’nin anısına da, mezarlığın hemen yanında bulunan parka elinde kitabı ile Boğaz’ı seyreden Orhan Veli heykeli ile yanı başına martı heykeli yaptırıldı.

İBB'den açıklama: 'Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir'

İBB'den açıklama: 'Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sosyal medyada ağaçların kesileceği bilgisinin hızla yayılmasının ardından İBB, konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

'Aşiyan Parkı'nda geçecek olan füniküler hattında proje çalışmaları yapılıyor. Çalışmalarda ağaç kesilmeyecek. Anıtlar Kurulu ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve orman mühendisleri gözetimde bazı ağaçlar bölgeden taşınacak şekilde planlanıyor. Şantiye bittikten sonra yeniden düzenlenecek ve eski haline getirilecek. Ağaçların kesilmesi söz konusu değildir.'

Ağaçların işaretlenmesinin ardından sosyal medyadan tepkiler gelmişti

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
536
195
73
29
24
23
17
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
PaZZ

Amk insan şu haritaya bakip biraz utanır İstanbul 1960 ve 70 lerde cennet gibiymiş anasini sikip sikertmişsiniz şehri betonlarla tuglalarla.

Mahmut Üçok

O harita yanlış yalnız. Yıllardır onu gösterirler ama yanlış.

Mahmut Üçok

Hükümet işi çok iyi biliyor, alttan bi karar çıkartacağı vakit böyle bi sansasyon yaratıyor, gündemi meşgul edip milleti oyalıyor, istediği kararı da geçiriy... Devamını Gör

İpek Tuna

Rahat bırakın artık... Çocukları, ağaçları ve hayvanları...