Görüş Bildir
Haberler
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat: 'Rumeli Hisarı'na Konut Yapacakalardı, Son Anda Engellendi'

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Polat: 'Rumeli Hisarı'na Konut Yapacakalardı, Son Anda Engellendi'

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB'nin AKP döneminde İstanbul'un sembol mekanlarından biri olan Rumeli Hisarı avlusuna konut yapılacağını, projenin son anda engellendiğini duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İBB Miras tarafından gerçekleştirilen restorasyon projesi için düzenlenen basın gezisine katıldı, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Önceki AKP'li yönetim döneminde gündeme gelen ve Rumeli Hisarı'na konut yapılmasını içeren projeyi ilk kez açıklayan Polat, projeyi engellediklerini söyleyerek, 'Tarihi belgelerden biliyoruz ki Rumeli Hisarı 18-19. yüzyılda bir mahalle kimliğine dönüşüyor. Burada evler ve bir yaşam var. Hatta biz geldiğimizde bütün bu evleri yeniden yapan bir proje vardı biz onu durdurduk. Hisarın içerisinde yaklaşık 21 tane konak yapılacaktı, proje belirli bir aşamaya gelmişti. Varlığı bilinen cami ise tekrar inşa edildi. Bu rekonstrüksiyon bir camidir, bizim tescilli yapılar grubunda, korunması gereken yapılan grubunda tanımlanmış bir camimiz' dedi.

Müze, sergi ve konser alanları olacak

Müze, sergi ve konser alanları olacak

Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandıktan sonra müze, sergi ve konser alanları olacak. İstanbul Hisarlar Müzesi adıyla Anadolu ve Rumeli Hisarları deniz yoluyla bağlantılı gezilebilecek. İlk kez burçların üzerinden İstanbul boğazına bakılabilecek. Rumeli ve Anadolu Hisarlarını ‘İstanbul Hisarlar Müzesi’ adıyla kente yeni kültür ve sanat alanı olarak kazandırmayı hedeflediklerini söyleyen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Rumeli Hisarı avlusunu konaklarla dolduran projenin durdurulmasıyla başlayan restorasyon çalışmaları sonrası Hisar’da müze ve sergi alanları olacak, yeniden konserler düzenlenecek” diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
27
12
6
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tom lee jones

vay mk,adamlar butun vandallarin haclilarin orklarin verdigi toplam zararin milyon katini verdiler.

Kaan Bey

ve vermeye devam ediyorlar*

Nisan Çevikkan

bu kadar şuursuz olamazlar dediğim herseyi de yaptılar vallah helal olsun.

Resho

Bak bak buna bile inanmayan embesiller var sanırsın İstanbul'da hiiiiiiç böyle şeyler olmamış. Şehre ihanet edilmemiş. Şehir planlama açısından Barcelona olmuş.