Görüş Bildir
Haberler
Hüsamettin Oğuz Yazio: Şapkadan Tavşan Çıkar mı Hocam?

etiket Hüsamettin Oğuz Yazio: Şapkadan Tavşan Çıkar mı Hocam?

Hüsamettin Oğuz
16.08.2022 - 10:37 Son Güncelleme: 16.08.2022 - 10:39

Başörtülü kadınların psikolog ve psikiyatr olmamaları gerektiğini savunan Psikolog Üstün Dökmen, Armağan Çağlayan'ın YouTube kanalının misafiriydi. Orada söylemiş bu düşüncesini: “Başörtülü psikolog, başörtülü psikiyatrist, başörtülü PDR uzmanı olması meslek etiğine aykırıdır.'

Zırvalamanın, saçmalamanın, ünlü olunca bunun ağırlığını taşımakta zorlanmanın yaşla ilgili olmadığını idrak etmenin buruk keyfini yaşıyorum. Hadi ben idrak ettim, tecrübeliyim. Bildiğim en iyi şey haddimi bilmektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bi’ sürü birbirinden değerli kitabı yazan, üstelik sevilen, izlenen bir psikolog olunca buna ne demeli; idrak yolları iltihabı mı olmuştur?

Bi’ sürü birbirinden değerli kitabı yazan, üstelik sevilen, izlenen bir psikolog olunca buna ne demeli; idrak yolları iltihabı mı olmuştur?

Rahmetli annem hep “Allah şaşırtmasın oğlum, aklına mukayyet ol!” derdi. Şaşırmamam gereken neydi, annem bunu neden sık sık derdi, çocukken bilemedim. Hele “aklına mukayyet ol!” nasihati aklın şaşırmasından sonra gelen sıkı bir nasihat ve kulağa küpe olan uyarısıydı rahmetlinin. Demek ki, ardı ardına geliyor; önce her ne mesleği icra ediyorsan et, yoldan biraz sapınca “Allah şaşırtıyor”. Sınıyor eşrefi mahlukatı… Sonra da “akıl oyunları” başlayınca da “aklına mukayyet” olman gerekiyor. Öyle bilim insanı ya da çiftçi, duvar ustası da olsan aklına mukayyet olacaksın. 

Sanırım Üstün Dökmen için de durum “Allah şaşırtması” ile böyle bir duruma geldi.

Aklına mukayyet olması gerekirdi.  

Mevlana “Sözünü tartmadan söyleyen aldığı cevaptan incinmesin” der…

Değerli dost, Onedio Yazio yazarlarından Şeyda Betül Kılıç hanımefendi tavrıyla, cevap niteliğinde bir yazı almış kaleme… Yani incinmesin Üstün Dökmen Hoca!

“Bir eczacı, bir hemşire, bir mühendis kadın başörtüsü takabilir; bu durum onun mesleğini icra etmesini engellemez. Ancak, bir psikiyatrist, psikolog veya psikolojik danışman, sokakta baş örtüsü takarsa bir şey olmaz ama terapi, danışma ortamında takarsa, o etkinlik artık, ‘Psikoterapi’ olmaz, ‘Psikolojik danışma’ sayılmaz.”

Neden?

Durup dururken böyle bir tespiti neden yaptın Hoca?

Acaba arkadan biri mi sufle etti?

Locadan mı sufle var?

Bu tespitin dayanağı var mı? Yok! Kendi bilimsel tespitine dayandırıyorsa, Hoca’nın tüm danışanları tekrar sıkı bir şekilde elden geçmeli!

Son bir söz: Başörtülü bir kadından sihirbaz olur mu? 

Şapkadan çıkardığı tavşan, tavşan sayılır mı?

Instagram

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
5
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın