Görüş Bildir
Haberler
Hükümetin Hedefindeki ENAG: 'Susturamayacaklar, Enflasyonu Yayımlamaya Devam Edeceğiz'

Hükümetin Hedefindeki ENAG: 'Susturamayacaklar, Enflasyonu Yayımlamaya Devam Edeceğiz'

Türk ekonomisine dair istatistikleri TÜİK'ten izinsiz yayımlayanlara hapis cezası verilmesi gündemde. ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, 'ENAGrup enflasyonu yayımlamaya devam edecek' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bağımsız akademisyen ve araştırmacılardan oluşan Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Türkiye İstatistik Kurumu'ndan (TÜİK) farklı enflasyon verileri açıklıyor. Son olarak mart ayının enflasyon rakamlarını TÜİK yıllık yüzde 61, ENAG ise yüzde 142 olarak açıklamıştı.

ENAG'ın resmi verilerin çok üzerinde açıkladığı rakamlar TÜİK verilerinden daha fazla itibar görüyor. Bu nedenle hükümetin ENAG'ı susturmak için girişimlerde bulunduğu belirtiliyor.

Hazırlanan yeni bir taslağa göre araştırmacılar, TÜİK tarafından onaylanmamış bir metodolojiyle oluşturulan istatistikleri açıklamaları halinde üç yıla kadar hapis cezası alabilecek.

Detaylar için 👇

"ENAG'ı susturamayacaklar"

"ENAG'ı susturamayacaklar"

ENAG yöneticisi Prof. Dr. Veysel Ulusoy, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada AKP tarafından hazırlanan yasa taslağına ilişkin olarak, 'Tamı tamına bir saçmalık. Akıl dışı bir şey. Anayasa'da belirtilen hakların hiçbir zaman cezai bir kapsamla engellenmesi düşünülemez. ENAGrup enflasyonu yayımlamaya ve halkla bütünleştirmeye devam edecektir. Çünkü grup olarak doğru veriler sağladığımızı ve zengin bir veri listesi açıkladığımızı biliyoruz. Dolayısıyla bu kararlılığımızı sürdüreceğimizi vurgulamak isterim' dedi.

AKP'nin konuya ilişkin kararının hedefinde ENAG'ın olduğunu söyleyen Ulusoy, 'ENAGrup'un bütün gereklilikleri yerine getirdiği ortaya çıkınca, açtırmak istedikleri soruşturma ve davaların önü kapandı. Bu nedenle TÜİK kanunundaki 6. maddenin 3. bendine bir hapis cezası eklemeyi düşünüyorlar. Biliyorum ki bundan vazgeçecekler. Vazgeçmeseler de ENAG'ın susmayacağını, ENAG'ın artık sıradan bir ürün sunmadığını, kamu malı sunduğunu; yani enflasyonu, halkla birleştirdiğini söylemek isterim' dedi.

"Hapse girmeye hazırız"

"Hapse girmeye hazırız"

Ulusoy, OdaTV'ye yaptığı açıklamada ise 'Biz hazırız, biz her şeye hazırız. Hapse de hazırız en büyük cezaya da hazırız' ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan yorumlar 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Biat etmeyene terörist iftirası atıp dikta ve faşizm ile halkı susturmak dışında bir şey yapamadıkları için sindirme politikası tek çözüm onlara göre.