Görüş Bildir
Haberler
Huawei P8, P8 Lite ve P8 Max Özellikleri

Huawei P8, P8 Lite ve P8 Max Özellikleri

Tavsiye Lazim
16.04.2015 - 00:31 Son Güncelleme: 16.04.2015 - 02:01

Huawei P8, P8 Lite ve P8 Max Özellikleri

Çin’in en büyük firmalarından bir tanesi olan Huawei, dünya üzerindeki mobil pazardaki payını arttırma hedefinde çalışmalarına devam ediyor. Alt yapı alanında dünya devi olan firma, şimdilerde ise mobil pazarda da dünyanın en iyi firmaları arasına girmeyi hedefliyor. Geçtiğimiz mobil dünya kongresinde tanıttığı akıllı saati Huawei Watch dikkatleri üzerine çeken firma, bir süredir 15 Nisan’da Londra’da yapacağı etkinlikle ilgili paylaşımlarda bulunuyordu. Sonunda etkinlik gerçekleşti ve Huawei P8P8 Lite ve P8 Maxmodelleri kullanıcıların kullanımına sunuldu. İsimlerden de kendi içinde bir ekosistem oluşturduğu anlaşılan Huawei, iddaalı modelleri ile iyi birer alternatif olacak gibi. Hiç vakit kaybetmeden modelleri ve özelliklerini sıralayalım.

Huawei P8 Özellikleri

Çerçevesiz görünümü ve 6.4mm kalınlığı ile göz dolduran Huawei P8, firmanın kendi ürettiği işlemci olan 64 Bit 2GHz 8 Çekirdekli Kirin 930 işlemcisini kullanıyor. Performans 3GB ram ile güçlendirilmiş durumda. Dış görünüşe bakarsak 5.2 inç çerçevesiz ekran ile yüz yüzeyiz. Pil kanadında ise 2680 mAh ile biraz cimri davranıldığı söylenebilir. Ancak optimize çalışmaları ile bir günü tamamlayacaktır. Depolama olarak da baz modelde 16GB alan sunulacak.

Bir çok kullanıcı için akıllı telefonlarda en önemli nokta kuşkusuz kamerası. Huawei bu noktada bir adım atarak, dünyanın ilk 4 renk dizilimine sahip cep telefonunu üretti. 13MP Optik sabitlemeli arka kamera, firmanın iddaasına göre DSLR kalitesinde fotoğraf çekiyor. Ön kamerada ise selfi severler düşünülmüş ve 8MP‘lik bir kamera kullanılmış. Kamera için şimdiden pek bişey söyleyemesek de vaatkar olduğu söylenebilir.

Firma yeni teknoloji sadece kamerada kullanmamış. Sensor+ adını verdikleri teknoloji sayesinde, telefon üzerinde 2 adet anten bulunuyor. Bu sayede telefon en iyi sinyal alabildiği merkez üzerinden sinyalı almaya çalışacak. Antenler arası geçiş yaparak hep en iyi çekimi sağlamayı hedefleyecek. Açıklamak için metro örneği verilebilir. metro yer altına girmeden önce ana sinyalı dışarıdan alırken, yaklaşırken ikinci antende yer altı sinyalini alacak. Metro yer altına girdiği an anten değiştirilerek kesintisiz iletişim sağlanır.

Huawei P8 Lite Özellikleri

Adından da anlaşılabileceği gibi, P8 modelinin alt versiyonu olarak sunulan Huawei P8 Lite modeli, 5 inç boyutunda HD ekrana sahip. İşlemci tarafında ise 8 çekirdekli Kirin 620 işlemcisi kullanılıyor. P8modeline göre biraz daha düşük olsa da orta modele göre iyi bir işlemci ile geliyor. 2GB RAM ve 16GBdepolama kullanıcılara sunuluyor. 13MP arka ve 5MP ön kamera ile fotoğraf sevenlere hitap etme amacında olan firma, 2200mAh pil kapasitesi ile iyi bir süre yakalam peşinde. HD ekran baz alındığında pilin yeterli olacağı söylenebilir.

Huawei P8 Max Özellikleri

Bu modele aslında telefon demek biraz zor. Çünkü 6.8 inç boyutundaki ekranı ile fablet olarak nitelendirilebilecek model, Kirin 930 işlemcisinden gücünü alıyor. 13MP arka ve 5MP ön kamera ile kamera konusunda iddalı olmayı hedeflemeyen P8 Max modeli, 3GB RAM ve 32GB depolama alanı ile birlikte geliyor. Pil konusunda ise 4360mAh ile donatılmış. Huawei yaptığı açıklamada 15 saat video oynatabildiğini açıklıyor.

Huawei’nin yeni modellerinin ülkemizeki fiyatları henüz belli olmasa da, iddaalı bir fiyatla çok iyi rakamlara ulaşabileklerini düşünüyoruz. Bakalım beklenen etkiyi yaratabilecekler mi?

Kaynak: http://tavsiyelazim.com/huawei-p8-p8-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın