Görüş Bildir
Haberler
HTC One Mini Modeline Lollipop Güncellemesi Gelmeyecek

HTC One Mini Modeline Lollipop Güncellemesi Gelmeyecek

ATKN
04.05.2015 - 10:16
İçeriğin Devamı Aşağıda

One Mini 2 modeline Lollipop gelmeyeceğini açıklayan HTC, şimdi de One Mini için Android 5.0 Lollipop güncellemesinin gelmeyeceğini açıkladı. 

Android 5.0 Lollipop güncellemesi, pek çok markanın orta ve alt seviye modeline gelmedi. Özellikle Samsung ve HTC, güncellemeyi orta seviye cihazlarına vermediler.

LG ve Sony de, kullanıcısı çok olan orta seviye modelleri için, Android 5.0 Lollipop güncellemesini yayınladı ve daha fazla model için çalışmalaradevam ediyor.

Orta seviye modellerinden sadece Desire 816'ya Android 5.0 Lollipop'u yayınlayan HTC ise, artık alt seviye olarak değerlendirilebilecek One Mini 2ve One Mini modellerine Android 5.0 Lollipop'u yayınlamayacağını açıkladı.

Yakın zaman önce One Mini 2 için Lollipop'un gelmeyeceği açıklanmıştı. Çoğunlukla RAM yetersizliği nedeniyle getirilmeyen güncellemenin, bugün de One Mini için yayınlanmayacağı açıklandı.

Google 1 GB RAM'li modellere Android 5.0 Lollipop yüklenilebilir olacağını açıklamasına karşın markalar 1 GB RAM'li modeller için Android 5.0 Lollipop'u yayınlamıyor. 

1 GB RAM'li modellere Lollipop neden gelmiyor?

Bunun basit bir açıklaması var. Google açıklamasını stock Androidarayüzüne yönelik yapıyor. Yani saf Android arayüzü kullanan 1 GB RAM'li telefonlar Android 5.0 Lollipop'u stabil bir şekilde çalıştırabiliyor.

Ancak Samsung ve HTC gibi markalar, telefonlarındaki çok fazla özelleştirilmiş arayüzleri nedeniyle bunu yapamıyorlar. Stock Androidarayüzünün aksine daha fazla RAM ihtiyacı duyan Sense ve Touchwizarayüzleri, güncellemenin yayınlanmamasının en büyük nedeni.

Yani 1 GB RAM'li telefon kullanıcıları, isterlerse çeşitli stock Androidarayüzü sunan Android 5.0 Lollipop ROM'ları kullanabilirler.

ShiftDelete.Net

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın