Görüş Bildir
Haberler
HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin Belediye Başkanları Tutuklandı

HDP'li Hakkari, Yüksekova ve Nusaybin Belediye Başkanları Tutuklandı

Hakkari ve Mardin'de HDP'li belediye başkanları ve belediye meclis üyelerine yönelik terör soruşturmalarında tutuklama kararları çıktı. Gözaltına alınan Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman, Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar ve Belediye Meclis Üyesi İrfan Sarı tutuklandı. Mardin'de ise Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz ve belediye meclis üyesi Ferhat Kut tutuklandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan HDP'li Hakkari Belediye Başkanı Cihan Kahraman, Yüksekova Belediye Başkanı Remziye Yaşar ve Yüksekova Belediye Meclis Üyesi İrfan Sarı adliyeye götürüldü.

3 isim de tutuklandı

3 isim de tutuklandı

Tutuklanan Hakkari Belediye Başkanı Cihan Kahraman

Savcılıktaki sorgu sonrası tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden Yaşar, 'devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak', Sarı da 'silahlı terör örgütüne olmak' suçundan tutuklandı.

Hakkari Belediye Başkanı Cihan Karaman da 'silahlı terör örgütüne olmak' suçundan tutuklandı.

Nusaybin Belediye Başkanına da tutuklama kararı

Nusaybin Belediye Başkanına da tutuklama kararı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Semire Nergiz, Nusaybin Belediyesi meclis üyeleri Mehmet Emin Alkan ve Ferhat Kut, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan HDP'li Nusaybin Belediye Başkanı Nergiz ve belediye meclis üyesi Kut tutuklandı, Mehmet Emin Alkan serbest bırakıldı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aslan Atasoy

Hdp'ye en ufak sempati besleyen birisi değilim ama seçilmiş belediye başkanlarını görevden almak ya da tutuklamak hoş görüntü vermiyor.Bu adamlar terörist is... Devamını Gör

Aslan Atasoy

Terörle bağlantısı varsa 50-60 yaşına kadar olmuştur herhalde adaylığına izin verilmeseydi.Akp'nin amacı gerçekten adaletin sağlamak mı sen buna inanıyor mus... Devamını Gör

Biri Miri

Eveeet operasyonun sebepleri tek tek ortaya çıkmaya başladı. Hdp ile işim yok fakat hdp'yi bir siyasi parti olarak meclise sokan bu adam. Madem hdp terörist,... Devamını Gör

inizdenbirisi15

pkk ya kim destek oluyorsa gebersin