Görüş Bildir
Haberler
Hostesler Meydanda Soyundu! Düşük Ücrete İsyan Etti...

Hostesler Meydanda Soyundu! Düşük Ücrete İsyan Etti...

Müge Kakşi
21.10.2021 - 19:57

İtalyan havayolu şirketi Alitalia 75 yıllık faaliyetini geçtiğimiz yıl sonlandırmıştı. Şirketin çalışanları düşük ücrete isyan ederken hostesler ise Roma meydanında soyunarak eylem yaptı. Hosteslerin yaptığı protesto sosyal medyada oldukça ilgi gördü. İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

75 yıllık faaliyetini geçtiğimiz yıl sonlandıran İtalyan havayolu şirketi Alitalia’nın onlarca çalışanı düşük ücrete isyan etti, hostesler Roma meydanında soyunarak ilginç bir protestoya imza attı.

Alitalia Hostesleri Soyunarak Protesto Etti

Alitalia Hostesleri Soyunarak Protesto Etti

75 yıllık faaliyetini geçtiğimiz hafta düzenlediği son uçuşla noktalayan İtalya’nın önemli havayolu şirketi Alitalia’nın çalışanları Roma’da protesto düzenledi. Capitol Tepesi’nde düzenlenen gösteride yaklaşık 50 Alitalia çalışanı üniformalarını çıkararak, geceliğe benzer bir kıyafetle poz vererek Alitalia’nın kararına dikkat çekti.

Düzenlenen koreografide, üniformalarını çıkararak sessiz bir şekilde duran uçuş görevlileri, yeni kurulan ITA havayollarının Alitalia çalışanlarını daha düşük ücretle işe almasını da protesto etti.

"Biz Alitalia'yız"

"Biz Alitalia'yız"

Yaklaşık 50 eski uçuş görevlisi, Roma'nın Capitol Tepesi'nin tepesindeki bir meydanda uçuş kıyafetleriyle toplanırken, paltolarını, üniformalarını ve topuklu ayakkabılarını çıkararak, 'Biz Alitalia'yız' diye bağırarak protestolarını gerçekleştirdi. 14 Ekim’de son uçuşunu gerçekleştiren Alitalia’nın ardından kurulan yeni havayolu şirketi ITA, yaklaşık 10 bin çalışanın 3 bininden daha azını işe almış, alınan çalışanların da maaşlarını indirmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın