Görüş Bildir
Haberler
Hizbullah'a Üyelikten 4 Yıl Ceza Almış: Öğrencisini Taciz Eden Öğretmen Şeriat Mahkemesi İstedi

Hizbullah'a Üyelikten 4 Yıl Ceza Almış: Öğrencisini Taciz Eden Öğretmen Şeriat Mahkemesi İstedi

Yasin Arslan
06.01.2018 - 12:29 Son Güncelleme: 06.01.2018 - 20:51

Diyarbakır'da bir kız imam hatip lisesinde öğretmen olarak görev yapan 34 yaşındaki A.B hakkında öğrencisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Daha öncede Hizbullah terör örgütüne üye olmaktan 4 yıl hapis cezası alan öğretmen A.B taciz davası sırasında başka bir okula atandı. 

Aileyi şikayetten vaz geçirmeye çalışan A.B, şikayetini çekmeyen çocuğun babasına  'Bu suçun Allah'ın şeriati doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekir. Davayı şeriate taşımak yerine, Allah'ın yasakladığı tağut ve hükmüne havale ettin.' mesajını yolladı. 

16 yaşındaki A.D'nin babası, Coğrafya öğretmeni A.B'nin kızını taciz ettiği iddiasıyla 25 Temmuz 2016’da Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

16 yaşındaki A.D'nin babası, Coğrafya öğretmeni A.B'nin kızını taciz ettiği iddiasıyla 25 Temmuz 2016’da Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulundu.

Doğan Haber Ajansı'nın haberine göre iddianın ardından savcılık soruşturma başlattı. İfadesinden sonra serbest bırakılan A.B hakkında idari soruşturma başlatıldı ve bir başka okula atandı.

Dosya ağır ceza mahkemesinde.

Dosya ağır ceza mahkemesinde.

A.B hakkında 'Çocuğa karşı cinsel taciz' suçundan 4.5 aydan 3 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı. Mağdura cinsel istismar suçunu işlediğine dair kanıt bulunamadığını belirten savcı, eylemin 'Cinsel taciz' olarak değerlendirildiğini kaydetti. İddianamenin kabulü ardından A.B.'nin yargılamasına 2017’de asliye ceza mahkemesinde başlandı. 

Sosyal inceleme uzmanı, olay nedeniyle psikolojisi bozulan mağdurun ifadesine itibar edilmesini istedi. Eylemin 'Cinsel taciz' değil, 'Çocuğun cinsel istismarı' olabileceğini belirten mahkeme, görevsizlik kararı vererek, dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.

'Evlenmeyi düşünüyordum' dedi.

'Evlenmeyi düşünüyordum' dedi.

Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 6 Temmuz 2017’de görülen ilk duruşmaya katılmayan sanık A.B. hakkında zorla getirme kararı çıkarılırken, ekim ayındaki ikinci duruşmada avukatı olmadığı için savunması alınamadı. İfadesinde başından geçenleri anlatan mağdur A.D, öğretmenin tacizinin 5-6 ay devam ettiğini, korktuğu için şikayetçi olamadığını 'Hem seni, hem kendimi öldürürüm' diye tehdit ettiğini söyledi.

Sanık A.B, genç kız ile evlenmeyi düşündüğü için mesajlaştığını, 'Kendisi mağdur olmasına rağmen, benim psikolojim bozuldu. Suçlamayı kısmen kabul ediyorum. Cezam neyse razıyım. İyi hal indirimi yapılmasın diye mahkemeye sakallı geldim. Cinsel saldırıda bulunmadım' dedi.

Başka bir okulda öğretmenliğe devam eden A.B, 16 yaşındaki A.D'nin babasına çok sayıda mesaj gönderdi.

Başka bir okulda öğretmenliğe devam eden A.B, 16 yaşındaki A.D'nin babasına çok sayıda mesaj gönderdi.

Mesajlarda davayı 'şeriat yoluyla' çözmeyi teklif eden öğretmen, 'Devlet' için 'Allah'a karşı isyan eden' anlamına gelen 'Tağut' ve 'Tağutun mahkemesi' ifadelerini kullandı. A.B.,17 Ağustos 2016’da yazdığı ve 6 kez üst üste gönderdiği mesajda şunları yazdı:

“Bir hata işledim. Suçun Allah’ın şeriatı doğrultusunda mahkeme edilmesi gerekir. Allah ve şeriatına iman ettiğini söyleyen biri olarak, davayı şeriata taşımak yerine Allah'ın yasakladığı tağuta ve tağutun hükmüne havale ettin. Şeriatçı biri olarak Allah'ın hükmüne değil, tağutun hükmüne müracaat ettin. Gel senin söyleyeceğin bir imama meseleyi götürelim. Allah’ın hükmü nedir aramızda imam hakim olsun. Şeriat ölümüme hükmetsin, eğer ölümden kaçarsam yerlerin ve göklerin laneti üzerime olsun. Kendi elimle tuttuğum parmak izleri bana ait bir silahla canımı sana teslim ederim ki intihar gibi görünüp sana ceza verilmesin. Tağutun hükmü adalet sağlamaz. Seni tağuta müracaattan vazgeçip Allah’ın hükmüne müracaat etmeye çağırıyorum. Şeriatçılık sözle olmaz, yaşantıda kendini gösterme zamanı. Şeriata gidelim, cezam ölüm de olsa razıyım. Bu rezil ve kötülerin dünyasından bir an önce defolup gitmek istiyorum.”

Üç çocuk babası A.B'nin evi Hizbullah bayrakları ile dolu.

Üç çocuk babası A.B'nin evi Hizbullah bayrakları ile dolu.

Daha önce 'Hizbullah terör örgütüne üye olmak' suçundan 4 yıl 2 ay ceza alan A.B kesinleşen ceza nedeniyle 2004 yılına kadar cezaevinde kaldı. Serbest kaldıktan sonra ise A.B 'Topluma Kazandırma Yasası'ndan faydalanarak sabıkasını sildirdi.

En küçük oğluna Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ismini vermiş.

En küçük oğluna Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ismini vermiş.

A.B.’nin Facebook hesabındaki fotoğraflarda ise evine Lübnan Hizbullah örgütünün bayrağı ve Hasan Nasrallah’ın fotoğrafını astığı, en küçük oğluna Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ismini verdiği ve çocuğunun üstüne Hizbullah bayrağı örttüğü ortaya çıktı. Facebook’ta Hizbullah Terör Örgütü’nün firari lideri Edip Gümüş için “Hizbullah cemaati lideri muhterem Edib Gümüş Ağabeyimiz” diye paylaşım yapan A.B.’nin, hesabında DEAŞ terör örgütünü övücü paylaşımlar bulunduğu görüldü.

Öğretmenin silinen sabıkası olması ve hala öğretmenliğe devam etmesi sosyal medya kullanıcılarının tepkilerine yok açtı👇

Onedio Gündem'i Facebook sayfamızdan da takip edebilirsiniz 👇

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Stranger Man

Heh işte bu orospu çocuğunu İstiklâl Mahkemesinde asacaksın.

Bozkurt

10 sene sonra çıkar bir yobaz "din mazlumu İstiklâl Mahkemesinde asıldı" der. Üstüne adını hastaneye, derneğe falan verir.

Aleyna Yurtsever

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün kurduğu Türkiye CUMHURİYETİ, cumhuriyet olarak kalacak. Şeriat isteyen lütfen Arabistan'a gitsin. Çünkü Türkiye artık yaşanacak gibi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

sana istiklal mahkemesi lazim orospu cocugu