Görüş Bildir
Haberler
Hırvatistan Sahadaki Gamalı Haç İçin Özür Diledi

Hırvatistan Sahadaki Gamalı Haç İçin Özür Diledi

Ulaş
13.06.2015 - 14:09
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hırvatistan Futbol Federasyonu İtalya'yla oynadıkları Euro 2016 eleme grubu maçı öncesi sahada görülen gamalı haç sembolü nedeniyle özür diledi.

Federasyon Sözcüsü Tomislav Pacak, 'Bu bir sabotaj ve suçtur. Polisin sorumluların kimliğini belirlemesini bekliyoruz. Bu sadece Hırvat Futbol Federasyonu değil, tüm Hırvatistan için bir utançtır' dedi.

Maç Hırvatistan'ın geçen Mart'ta Norveç'le oynadığı maçta taraftarların ırkçı tezahüratlar yapması nedeniyle seyircisiz oynandı.

Pacak ayrıca H Grubu'nda liderlik mücadelesi veren iki takımın 1-1 berabere kaldığı maçı gölgeleyen olayla ilgili UEFA'nın bilgilendirildiğini söyledi.

Nazi Almanyası'nın sembolü gamalı haç ilk yarıda sahada görüldü. Split kentinde oynanan maçta saha görevlileri ikinci yarı gamalı haçı kapatmaya çalışsa da başarılı olamadılar.

Gamalı haçın çimler kesilerek mi yoksa çime sürülen boyayla mı yapıldığı bilinmiyor. Sorumlusu da henüz bulunamadı.

Hırvatistan'ın sicili kabarık

Sözcü Pacak, 'Öğrendiğimiz kadarıyla gamalı haç maçtan bir ya da iki gün önce yapılmış. Maçı televizyondan seyreden tüm taraftarlardan, her iki takımdan ve İtalya'dan gelen konuklarımızdan özür diliyoruz' dedi.

Geçen Kasım'da İtalya'nın Milano kentinde oynanan maç iki kez tribündeki olaylar nedeniyle durmuştu.

Hırvatistan Mart'taki Norveç maçında kısmi tribün kapatma cezası almış, ancak stada gelen Hırvat taraftarlar daha çok olay çıkartınca İtalya maçının seyircisiz oynanmasına karar verilmişti.

Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Davor Suker de 'Sorunlarımız var ve üzerinde çalışıyoruz. Konuyu ele alacağız ama çok kızgınım' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0