Görüş Bildir
Haberler
Hindistan'da Korona Kabusu: Ambulans Bulunamayınca Anne Ölen Oğlunu Kendi Taşıdı

Hindistan'da Korona Kabusu: Ambulans Bulunamayınca Anne Ölen Oğlunu Kendi Taşıdı

Koronavirüs pandemisinin yeni merkezi ilan edilen Hindistan'dan dehşete düşüren bir görüntü geldi. Kovid-19 krizi nedeniyle ambulans bulunamaması sonucu bir anne ölen oğlunu kendi imkanları ile hastaneden teslim aldı. 

Öte yandan ülkede oksijen tüplerinin karaborsaya düştüğü, hastaların pencerelerden atlayarak intihar ettiği de gelen bilgiler arasında.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Son birkaç gündür vaka rekoru kıran Hindistan'da korona krizi derinleşiyor. Yalnızca Yeni Delhi'de, 19-24 Nisan tarihleri arasında 1.777 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Başka bir deyişle her beş dakikada bir Kovid-19'a bağlı ölüm gerçekleşti.

Ambulansler yetişemiyor

Ambulansler yetişemiyor

Ambulansların hastalara yetişemediği ülkede bir anne ölen oğlunu kendi imkanları ile hastaneden teslim aldı. Görüntüler kısa sürede ülkenin gündemine oturdu. Ancak ülkedeki tek sıkıntı ambulansların yetersiz kalması değil.

Oksijen karaborsada

Oksijen karaborsada

Sağlık malzemelerinin de azaldığı Hindistan'da pek çok sağlık ekipmanı karaborsaya düşmüş durumda. Bu malzemelerin başında da oksijen tüpü geliyor. Normalde 6 bin rupi fiyata sahip olan oksijen tüpünün karaborsaya düştüğü ve 50 bin rupiden alıcı bulduğu da gelen haberler arasında.

Ambulanstan koronalı ceset düştü

Ambulanstan koronalı ceset düştü

Vidisha bölgesindeki bir krematoryuma taşınan koronadan ölen bir kişinin cansız bedeninin ambulanstan düştüğü anı gösteren görüntüler de ortaya çıktı. Times of India'nın yayınladığı görüntü ile ambulansların yetersiz kalması nedeniyle aynı araçta birden fazla naaşın taşındığı ortaya çıktı.

Hastalar intihar ediyor

Hastalar intihar ediyor

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, sağlık sisteminin çökme noktasına geldiği Hindistan'da tedavi göremeyen hastaların intihar ettiği bilgisi yer aldı. Aynı habere göre, Tedavi göremeyen hastalar acılarına son verebilmek için balkonlardan atlayarak hayatlarına son vermeye başladı.

Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 323 bin 144 vaka tespit edilirken toplam vaka sayısı 17 milyon 636 bin 307'ye yükseldi. Ülkede günlük vaka sayısı 22 Nisan'dan bu yana dünya genelinde şimdiye kadar görülen en yüksek seviyede seyrediyor. Daha önce 8 Ocak'ta ABD'de kaydedilen 307 bin 581 vaka bir ülkede görülen en yüksek günlük vaka sayısı olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
109
55
6
5
4
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Bu arkadaşlar geçtiğimiz günlerde topluca Ganj nehrine girip ibadetlerini yapmıştı.Hatta kalabalık yüzünden korona bile kendisine zar zor yer bulmuştu .Küçük... Devamını Gör

yobaz-hoplatan

Hindistan denilen ulke hijyenin pek kabul gormedigi ulke. Virusun bu kadar yayilmasi hatta mutasyon gecirmesi normal bir sey.

Serdar Gürel

tezinize göre Türkiye'de aynı sınıfta.

King in the East

ya ölümlere üzülüyorum da kardeşim söylemek istediklerim de var biraz yererek.. bu ülkede geçenlerde nehirde toplu ibadet yaptılar ondan önce inek boku falan... Devamını Gör