Görüş Bildir
Haberler
Kimilerine Göre 'Kötü' Olduğu Düşünülen Bazı Davranışlar Aslında Sizin İçin Faydalı Olabilir!

etiket Kimilerine Göre 'Kötü' Olduğu Düşünülen Bazı Davranışlar Aslında Sizin İçin Faydalı Olabilir!

Rinascita
07.10.2018 - 07:49

Bazı kötü alışkanlıklar sandığınız kadar da kötü olmayabilir. Neden mi? Cevabı sizler için The Chive'den derledik.

Kaynak: http://thechive.com/2018/10/03/keep-u...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sakız çiğnemek

Sakız çiğnemek aslında daha etkili çalışmanıza yardımcı olur. Sakız çiğnerken ağzınızı açıp kapattığınızda aldığınız oksijen beyninizin daha iyi çalışmasını sağlar.

2. Şikayet edip durmak

Arkadaşınızla otururken sürekli bir şeylerden şikayet etmek stres atmanıza yardımcı olabilir. Hatta bazı olumlu dönüşler bile alabilirsiniz. Sürekli olması gerekenden daha olumlu veya olumsuz bir bakış açısı yerine daha gerçekçi bir bakış açısına sahip olmanızı sağlayabilir.

3. Geğirmek ve osurmak

Geğirme ve osurmaktan kaçınmak için kendinizi tuttuğunuz zaman mide yanması, sindirim sisteminde baskı gibi olumsuz etkiler ortaya çıkabilir.

4. Tırnak yemek

Tırnak yemek daha fazla mikroba maruz kalmanızı sağlar. Ama daha fazla mikroba maruz kalınca bağışıklık sisteminiz gelişir. Evet iğrenç ama iyi bir iğrençlik gibi.

5. Çok fazla kahve içmek

Kahve sabahları uyanabilmenin en güzel yollarından biridir. Ama başka faydaları da bulunuyor. Yağ yakmak, tip 2 diyabet ve Alzheimer olasılığını azaltmak bu faydalardan bazılarıdır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yerinde duramamak

Sürekli birkaç hareket yaparak yerinde duramamak gün boyunca kalori yakmanıza yardımcı olur. Bazen 300 kalorinin üzerinde kalori yakarsınız. Elbette spor yapıldığı zaman daha fazla kalori yakasınız ama hareket halinde olduğunuz zaman da vücutta depolanan yağı kullanarak etkili biçimde kalori yakmış olursunuz.

7. Dağınıklık

Bazı çalışmalar dağınık odanın yaratıcılığı %28'e kadar arttırdığını gösteriyor. Bu nedenle sizi çok rahatsız etmeyecek şekilde dağınık olabilirsiniz. Ama işe yaramazsa derin bir nefes alın ve o dağınıklıktan kurtulmaya bakın. Sonrasında yeniden başlayın. 😁

8. Burun karıştırmak

Burun karıştırmak ve pisliğini yemek, tıpkı tırnak yemek gibi bağışıklık sistemini güçlendirebilir.

9. Duş almamak

Duş almak kesinlikle kötü kokudan kurtulmanızı sağlar. Ama vücudunuz cildinizin kaşıntı, kızarıklık ve kuruluk yaşamasını engellemek için yağ ve sağlıklı bakteri üretir. Dolayısıyla bütün gün yağmur veya güneş altında kalmadıkça sürekli duş almanıza gerek yoktur.

10. Küfür etmek

Her ne kadar kötü bir alışkanlık olsa da stresi azaltmaya, rahatlamaya ve acıya dayanıklılığınızı arttırmaya yardımcı olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
220
94
68
39
29
25
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Barney

osurmak, geğirmek, burun karıştırmak zaten kötü bişey değil. kötü olan, bunları başka insanların içinde yapmak ki biz bunlara görgü kuralları diyoruz :) ama ... Devamını Gör

Talha Alptekin

Ya bak hepsini anladım hiç bir sıkıntı yok ama burun karıştırmak (ki bunu yapmayan vurduruyodur :D ) ve PİSLİĞİNİ YEMEK NE AMINA KOYUM YA o pisliği yiyip bağ... Devamını Gör

Someone else

Pislik yiyince bağışıklık sistemi güçleniyorsa sıçıp sıçıp yiyelim ak. Ekle bunu da listeye admin.